Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.06.2022 13:37:33

Spolni napadi članov prestižne reprezentanci! Osmerica posilila dekle, zdaj se je vmešala še ...

vszi
To bo močno odmevalo.

Kanadska ministrica za šport Pascale St-Onge je v četrtek naročila forenzično revizijo hokejske reprezentance Kanade, potem ko je kanadska zveza pred kratkim sklenila poravnavo z žensko, ki je razkrila, da jo je več članov mladinske hokejske reprezentance leta 2018 spolno napadlo, so poročali mediji v ZDA in Kanadi.

Kanadska vlada je ukrepala, potem ko so v kanadskem parlamentu sklicali sejo parlamentarnega odbora, na katero bodo povabili predstavnike kanadske hokejske zveze zaradi obtožb, da je bilo osem igralcev vpletenih v skupinsko posilstvo leta 2018, navaja v današnjem poročilu francoska tiskovna agencija AFP.

Tožba, ki jo je aprila vložila zdaj 24-letna ženska, katere ime zaradi varstva zasebnosti ostaja skrito, proti Hockey Canada, kanadski hokejski ligi in igralcem, je bila rešena z mediacijo, ne da bi pritegnila veliko pozornosti, dokler niso v zadnjih dneh primer pograbili ter osvetlili lokalni mediji.

Po poročanju športne televizije TSN je ženska, v sodnih spisih identificirana le kot "E.M.", trdila, da je bila spolno napaden v hotelu v Londonu v Ontariu po hokejski prireditvi junija 2018.

Povedala je, da so bili napadalci vsi igralci kanadske hokejske lige, nekateri so igrali na svetovnem mladinskem prvenstvu 2017/18, nekateri pa so svojo pot nadaljevali v ligi NHL.

"Šokirana in jezna sem, ko berem o obtožbah proti igralcem kanadske mladinske hokejske reprezentance," je novinarjem v Ottawi povedala športna ministrica Pascale St-Onge.


"Vsi Kanadčani želijo vedeti in jaz tudi, ali so bila za prikrivanje te zgodbe o skupinskem posilstvu porabljena kakršna koli javna sredstva," je dejala in obljubila revizijo zveznega financiranja za Hockey Canada, "da bi se prepričala, da ni tako."

Kritična je bila tudi do vodstva kanadskega hokeja zaradi "očitne napake vodilnih pri iskanju odgovornosti igralcev" v tem primeru, in dodala, da jih zdaj več igra v ligi NHL.

Iz Hockey Canade so za športno televizijo TSN povedali, da so lokalno policijo obvestili o obtožbah o spolnem napadu in najeli odvetniško pisarno za izvedbo notranje neodvisne preiskave, na izsledke katere bodo oprli tudi priporočila za izboljšave. A rezultatov preiskave še niso objavili.

Iz lige NHL so sicer na to temo tvitnili, da so obtožbe, podrobno navedene v tožbi, ki so jo pridobili, "gnusne in vredne obsojanja".

"Prizadevali si bomo ugotoviti osnovna dejstva in, kolikor bi to lahko vključevalo igralce, ki so zdaj v ligi NHL, bomo skušali ugotoviti, kako bi bilo primerno ukrepati, če sploh," je zapisano v izjavi.

Na spletni strani Hockey Canada je sicer možno prebrati sporočilo z dne 26. maja, iz katerega izhaja, da so "močno zaskrbljeni zaradi zelo resnih obtožb o spolnem napadu v zvezi s člani nacionalne mladinske hokejske reprezentance 2017/18".

"Oseba, ki je predstavila obtožbe, se je odločila, da ne bo govorila niti s policijo niti z neodvisnim preiskovalcem Hockey Canade in se je tudi odločila, da ne bo identificirala vpletenih igralcev. To je bila njena pravica in v celoti spoštujemo njene želje. To zadevo smo uredili in v okviru te poravnave zadeve ne bomo več komentirali," so še zapisali.

Članki iz rubrike