Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
1 01.06.2022 17:32:08

Ljubljanski hokejski projekt, ki je močno obetal, padel v vodo! Kaj se je zgodilo?

Martin Metelko
V naši prestolnici naslednjo hokejsko sezono ne bo pretiranih novosti.

Po koncu pretekle klubske sezone je iz Zaloga prišla izvrstna vest. Slavija Junior je naznanila, da se je prijavila v ligo AHL. Pripravljala se je na korak, s katerim bi naredila veliko, pa ne le za svoje okolje, temveč tudi za ljubljanski in s tem slovenskih hokej.

Da bi Založani iz lige IHL, ki združuje slovenske, hrvaške in srbska kluba, vendarle prestopili v boljše regionalno tekmovanje, si je močno prizadevalo tudi vodstvo Slovenskih železnic Olimpije. Član lige ICEHL bi namreč s tem ljubljanski hokejski bazen v določeni meri poenotil, sodelovanje med kluboma s Celovške 25 in Hladilniške poti 36 pa bi se še bolj okrepilo, saj bi si lahko tudi med sezono po potrebi medsebojno izmenjevala igralce.

Dolgoročno gledano je bila to ena najboljših potez v zadnjih letih v hokeju v prestolnici, saj bi s tem močno povečali ljubljanski hokejski bazen, v boljši ligi pa bi se igralci tudi bolje in bolj kakovostno razvijali. V Zalogu so si obetali, da bodo rumeno-črni dres oblekli tudi mladi, ki igrajo v tujini, obetali so si večje medijske pozornosti, marsikateri igralec pa bi imel bolj odprta vrata do SŽ Olimpije in lige ICEHL, v kateri se želi preizkusiti vsak slovenski hokejist. Širši načrt in vizija sta bila dobro zastavljena.

048-18-slavija junior dj
Domen Jančič

A žal smo izvedeli, da iz te moke ne bo kruha. Vsaj letos še ne. Slavija Junior je namreč svojo prijavo iz alpske lige, kjer bo tako tudi letos edini slovenski predstavnik Sij Acroni Jesenice, preklicala. Zakaj so se v Zalogu za to odločili, smo povprašali predsednika Slavije Junior Sama Marca.

"Res je, našo prijavo v ligo AHL smo preklicali. Spoznali smo, da še nismo sposobni narediti tega velikega koraka, vendar pa moram hkrati poudariti, da je projekt zgolj prestavljen za eno leto," je naše informacije potrdil Samo Marc.
Povedal je, da so se sicer vsi zelo veselili igranja v ligi AHL, tako vodstvo kluba kot igralci; prav slednji so bili navdušeni in pripravljeni, da se izkažejo v boljši ligi. Marc je izpostavil, da je tudi lepo število drugih hokejistov pokazalo zanimanje, da bi se pridružilo Slaviji Junior, a zdaj se to ne bo zgodilo.

Finančno gledano bi morali v Zalogu močno povišati svoj proračun – s približno 60 tisočih evrov, kolikor odštejejo za igranje v ligi IHL, na 300 tisoč evrov, kar kakopak prinaša velik finančni preskok, povrhu še v (post)covidnih časih, v katerih se v gospodarstvu ne cedita med in mleko. "Vse je bilo v osnovi dogovorjeno. Tudi Mestna občina Ljubljana bi prispevala določen delež, pomagala bi tudi SŽ Olimpija, mi pa bi seveda prispevali največji kos finančne pogače," je pojasnil naš sogovornik.

slavija junior 22 mm
Martin Metelko

"Na koncu smo se odločili, da bomo prijavo v ligo AHL odpovedali. Liga nam zaradi tega ni delala nobenih težav. Odločili smo se, da bomo raje še eno leto počakali, se na vse nove izzive bolje pripravili, si vzeli več časa. Ideja, da bi nastopili v ligi AHL, je sicer stara že dve leti, toda pred meseci smo se prvič znašli v položaju, da se nam je ideja zazdela uresničljiva."

Sčasoma so spoznali, da so prehitro skočili v to novo poglavje, vendar Marc trdno verjame, da bo čez leto dni stanje popolnoma drugačno in da bodo takrat v Zalogu res pripravljeni na nov izziv.

gorazd rekelj 22 dj
Gorazd Rekelj
Domen Jančič

In sodelovanje s SŽ Olimpijo, ki je bila tako in drugače močan podpornik tega zaloškega projekta? Se je tu kaj zalomilo? "Sploh ne. Zadnji dve sezoni se je naše sodelovanje samo še okrepilo; prej, priznam, še zdaleč nismo bili v tako dobrih odnosih. Vsi vemo, da drug drugemu lahko prinesemo veliko. Če je kdo mislil, da nas je SŽ Olimpija pustila na cedilu, nas ni," je zatrdil ljubljanski poslovnež, ki je na predsedniškem stolčku Slavije Junior od leta 2016.

Slavija Junior bo tako tudi v prihodnji tekmovalni sezoni igrala v ligi IHL, še naprej pa jo bo vodil Gorazd Rekelj in isto podporno osebje kot doslej. V ligi IHL je v zadnjih dveh sezonah dvakrat osvojila naslov podprvaka, dvakrat jo je premagal kranjski Triglav.

Članki iz rubrike