Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.05.2021 22:31:21

Rusija zanesljivo prek Švice, Slovaška ugnala Dansko, ZDA in Finska tesno

Reuters
Na svetovnem prvenstvu v hokeju elitne skupine v Latviji so danes Rusi s 4:1 premagali Švico, ZDA tesno z 2:1 Norveško, v večernem obračunu svetovnih prvakov Fincev in Nemcev pa so prvi zmagali z 2:1. Slovaki pa so po zmagi z 2:0 proti Danski spet na vrhu svoje skupine.

Dvoboj med Rusijo in Švico je bil odločen šele v zadnjih minutah, junak v ruskih vrstah pa Sergej Tolčinski. Dosegel je zadnja gola za končnih 4:1, potem ko je najprej zadel v 53., potem pa še tik pred koncem na prazen gol. Pred tem je Švica v 48. minuti izenačila po golu Nica Hischierja, toda ruski odgovor je bil hiter. Za novo vodstvo je poskrbel Pavel Karnauhov, podal mu je prav Tolčinski, ki je nato še sam postavil piko na i za četrto rusko zmago.

Slovaška pa se je po večerni tekmi in zmagi proti Danski spet izenačila na lestvici z Rusi, a je zaradi medsebojne zmage trenutno prva. Za uspeh poti Danski, vratar Sebastian Dahm je zbral 32 obramb, sta šele v zadnji tretjini poskrbela Adam Janošik in Peter Cehlarik.

Češka pa je po dveh uvodnih porazih našla pravi ritem, danes je za tretjo zaporedno zmago s 6:1 premagala Veliko Britanijo.



Američani so tesno premagali Norveško, potem ko so v prvih dveh tretjinah dosegli po en gol, a so se morali za zmago boriti do konca, saj so Norvežani pet minut pred koncem znižali. Za ZDA je bila današnja zmaga četrta na SP.

V večerni tekmi so se udarili Finci in Nemci, ki so dobili prve tri tekme na SP, zdaj pa doživeli drugi poraz. Za nove tri točke branilcev naslova, s katerimi so se prebili na prvo mesto skupine s 13 točkami, je poskrbel Arttu Ruotsalainen osem minut pred koncem, Nemčiji pa nato ni uspelo ujeti tekmecev niti ob igri brez vratarja v zadnjih dveh minutah.

Še naprej pa za najlepše presenečenje turnirja veljajo Kazahstanci. Po današnji zmagi nad Italijo z 11:3 so z desetimi točkami in štirimi zmagami med vodilnimi ekipami in lahko povsem realno računajo na prvi četrtfinale na SP. Danes se je izkazal Roman Starčenko z dvema goloma in tremi podajami, Artjom Lihotnikov je dosegel dva gola in podajo.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike