Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 27.05.2021 21:37:13

Švicarji nadigrali Slovake, Čehi po preobratu do zmage nad Švedi

Reuters
Na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju v Latviji je danes prvi poraz doživela Slovaška. S kar 8:1 jo je premagala Švica. V derbiju ekip, ki se doslej nista izkazali, pa je Češka po preobratu s 4:2 ugnala Švedsko. ZDA so premagale gostitelje Latvijce s 4:2, Finska pa Italijo s 3:0.

Slovaška je SP odlično začela in dosegla tri zmage v nizu ter bila na vrhu svoje skupine. Zdaj je sicer še vedno tam, toda s prvim porazom, bolečim polomom z 1:8. Švicarji so se na ta način hitro vrnili po lastnem slabem večeru, ko so proti Švedski izgubili z 0:7. Gregory Hofmann je bil najbolj razpoložen s po dvema goloma in podajama, eno podajo manj je zbral Romain Loeffel. Obe ekipi imata zdaj po štirih tekmah devet točk.

Latvija je na domačem SP lovila tretjo zmago, a je tokrat ni dobila. Trevor Moore in Matty Beniers sta zadela v zadnji četrtini, potem ko so domači še izenačili na 2:2. Za Američane, ki so se pomaknili na drugo mesto v skupini, je bila ta zmaga tretja v nizu.



Najbolj zanimiva je bila današnja večerna tekma med Švedsko in Češko. Obe ekipi sta slabo začeli SP, a so se Švedi vsaj delno oddolžili z zmago proti Švicarjem. Tudi danes je dolgo kazalo, da se Čehi ne bodo znebili zadnjega mesta v skupini, saj so zaostajali po golih Andreasa Wingerlija in Rickarda Rakella iz prve tretjine. A hiter gol z igralcem več Jakuba Vrane na začetku zadnje tretjine je dal Čehom krila, za popoln preobrat sta nato poskrbela Jan Kovar in Lukaš Klok, švedsko tveganje brez vratarja ob koncu pa so Čehi kaznovali še z zadnjim zadetkom Jakuba Fleka. Čehi imajo zdaj pet točk, zadnji v skupini pa so po novem Švedi.

Finska ni imela večjih težav z Italijo, na koncu je slavila zanesljivo s 3:0 ob razmerju strelov 36-11. Finci so se s tretjo zmago in ob točki za poraz po dodatnem delu igre prebili na vrh skupine z desetimi točkami, Italijani pa kot edini v Rigi ostajajo še brez točk.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike