Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 24.05.2021 22:28:30

Slovaki po 17 letih ugnali Ruse, nov spodrsljaj Kanade

Reuters
Slovaška hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Rigi dosegla še tretjo zmago v prav toliko tekmah. V Rigi je premagala doslej neporaženo Rusijo s 3:1. Nov poraz pa je doživela Kanada, tokrat jo je ugnala Nemčija.

Slovaki so na svetovnih prvenstvih prvič po 17 letih premagali Ruse in so na vrhu skupine A. Miloš Kelemen je v 30. minuti zadel za vodstvo Slovakov, izenačil je Aleksander Barabanov dve minuti pozneje, zmago Slovaški pa sta prinesla Martin Gernat v 54. in Marek Daloga v 59. minuti.

V tej skupini je danes še Češka igrala proti Belorusiji in po podaljšku zmagala s 3:2. Odločilni gol je dosegel Dominik Kubalik v drugi minuti podaljška. Čehi so tako po dveh porazih prišli do prvih točk, Belorusi jih imajo štiri, pet manj od vodilne Slovaške.


V skupini B je domača reprezentanca Latvija popoldne ugnala zadnjeuvrščeno Italijo s 3:0. Latvijci imajo sedem točk, Italijani pa so po treh tekmah še brez točke. Dva gola za zmagovalce je prispeval Martins Karsums.

Zvečer pa sta se pomerili še Kanada, ki je pred tem doživela dva poraza, in Nemčija, ki je bila po dveh tekmah stoodstotna. Slednja je ostala neporažena, Kanadčanom je zadal še tretji poraz, potem ko so zadeli Stefan Loibl, Matthias Plachta in Korbinian Holzer. Pri Kanadi se je med strelce vpisal le Nick Paul.

V tej skupini vodi Nemčija z devetimi točkami, sledi Latvija s sedmimi, Kanada in Italija sta na dnu brez točk.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike