stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 22.05.2021 12:08:43

Selektor Kopitar PO PETIH ZMAGAH pojasnil, kakšna ENERGIJA vlada v slovenski reprezentanci

alesfevzer.com
S petkovo tekmo Slovenije z Ukrajino se je v Ljubljani končal prijateljski hokejski turnir. Bolj kot skupna zmaga domače izbrane vrste so bile pomembne informacije, ki jih je o pomlajeni zasedbi dobil selektor Matjaž Kopitar, predvsem pa vrnitev na reprezentančno sceno po 15 mesecih premora.

Če bi bili časni normalni, bi Slovenci pred dnevi končali drugoligaško prvenstvo na domačem ledu. A SP divizije I je krovna zveza v tej sezoni že drugo leto zaporedoma odpovedala, tako da bi hokejisti ostali brez pomembnega tekmovalnega vložka.

Zaradi tega so se pri domači zvezi HZS odločili, da namesto SP sami priredijo prijateljski turnir. Po tekmovalni plati ni bil posebno pomemben, je pa prinesel številne dobre strani, predvsem pa je razveselil vse ljubitelje hokeja, ki so že močno pogrešali reprezentančne akcije.

"Te fante spoštujem, so delavci, garači, to se je tudi videlo na tem turnirju. Že nekaj časa se zgodba o pozitivni energiji v reprezentanci nadaljuje. Ogromno fantov se je zamenjalo, starejši so prevzeli vodilne vloge in tudi njim gredo zasluge, da vse tako funkcionira," je Kopitar dejal po turnirju.

kopitar
alesfevzer.com


Slovenija je imela na tem domačem tekmovanju tri tekmece iz enakega razreda, v katerem bo na naslednjem SP nastopila sama (Avstrija, Francija, Romunija) ter dva (Poljska, Ukrajina) iz razreda nižje. Vse je premagala, pristopi na tekmah so bili različni, taktike tudi, selektor je menjaval vratarje in mešal napade.

Predvsem pa je bilo pomembno, da je na delu videl nekatere mlade adute. Že pred tekmovanjem je povedal, da ga zanima, kako se bodo obnesli igralci, ki sicer niso v prvih vrstah v svojih klubih ali pa so bili doslej še premladi za takšne vloge.

"Največji plus je, da takrat, ko igramo, kot se dogovorimo, agresivno, enostavno, učinkovito, vse teče. Ko pa nekaj hočemo izpeljati bolje in še bolje, se zakopljemo v težave in se je treba reševati. Vesel sem, da smo mlajšim dopovedali, da lahko dobro in pravilno igrajo in to je največji plus tega turnirja," je ocenil selektor.

Kapetan je bil tokrat eden od izkušenejših v ekipi, v kateri sicer ni bilo vseh najmočnejših adutov Slovenije. Klemen Pretnar je po domačem tekmovanju zadovoljno potegnil črto, saj je turnir prinesel veliko plusov.

"Zelo sem zadovoljen, da smo kot ekipa dihali skupaj, strnili vrste in premagali težave. Da smo si ustvarili priložnosti in pokazali zrelo igro, ko je bilo treba dati gol ali se ubraniti z igralce manj. Presenečen sem, kako so se borili mladi. Imamo podmladek, ki hodi za nami in bo nekoč prevzel vodilno vlogo," je Pretnar ocenil turnir v Tivoliju.

Pa še nekaj je prinesel turnir v Ljubljani. Ne le vrnitev slovenske izbrane vrste na led - prisilni premor je zanjo trajal od lanskega februarja in predzadnje stopnje olimpijskih kvalifikacij -, razveselila je tudi vrnitev gledalcev. Za zdaj sicer v zelo omejenem številu, a po dolgih mesecih, ko so bile tribune skorajda popolnoma prazne, je bilo razveseljivo videti in tudi slišati vsaj nekaj sto navijačev, ki so zaploskali dobrim akcijam in spodbujali svoje fante. Vrnila se je tudi hokejska zvočna kulisa, ki je v koronskem obdobju skorajda že ušla iz spomina ljubiteljev in spremljevalcev športa.

"To je bilo res super. Veliko rajši igramo, če imamo vzdušje, kot pa da je tišina kot v gledališču, vesel sem, da se je tako izšlo, da smo tudi to doživeli. Upam, da se bo nadaljevalo do nove sezone in da bomo skupaj uživali v najhitrejši igri na svetu," pa je bil Pretnar vesel tudi, da so se na tribune lahko vrnili navijači.

Igralce zdaj čaka poletni premor, ki pa se bo končal s pomembnim tekmovanjem: avgusta bo zadnji kvalifikacijski turnir za uvrstitev na OI, kamor pelje samo prvo mesto v konkurenci Danske, Norveške in Južne Koreje. Tekmovanje bo predvidoma na Norveškem, a kot je po ljubljanskem turnirju namignil Kopitar, ga bodo zaradi strogih norveških koronskih ukrepov morda morali prestaviti na Dansko.

"Ta poletni termin nam kar ustreza. Drugi v močnih ligah morda še ne igrajo na najvišji ravni, mi pa imamo volje in znanja zadosti in lahko presenetimo," o tem izzivu pravi selektor.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike