hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

STA
STA
0 24.05.2021 18:13:50

HDD Sij Acroni Jesenice od predsednika Pahorja prejele državno odlikovanje

Daniel Novakovič/STA
Predsednik države Borut Pahor je danes na posebni slovesnosti v Športni dvorani Podmežakla vročil državno odlikovanje red za zasluge Hokejskemu drsalnemu društvu Sij Acroni Jesenice za neprecenljiv prispevek k slovenskemu skupinskemu športu in dolgoletno uspešno delo na področju spodbujanja športa med mladimi.

V imenu hokejskega drsalnega društva Sij Acroni Jesenice je red za zasluge sprejel predsednik društva Peter Bohinec.

"Za neprecenljiv prispevek k slovenskemu skupinskemu športu in dolgoletno uspešno delo na področju spodbujanja športa med mladimi prejme Hokejsko drsalno društvo Sij Acroni Jesenice red za zasluge," je predsednik Pahor utemeljil državno odlikovanje jeseniškemu hokejskemu klubu.Hokejsko drsalno društvo Sij Acroni Jesenice že več kot sedemdeset let skrbi za razvoj športa, predvsem hokeja, med mladimi na Jesenicah in drugod na Gorenjskem. S številnimi dosežki se je uveljavilo tako v slovenski kot mednarodni športni javnosti. Jesenice s svojo hokejsko tradicijo že od nekdaj veljajo za zibelko slovenskega profesionalnega hokeja.

Hokejsko drsalno društvo Sij Acroni Jesenice je ena najbolj priznanih in prepoznavnih slovenskih športnih organizacij. Svoje poslanstvo po sedemdesetih letih delovanja dopolnjuje: še vedno si s strokovno izobraženimi trenerji prizadeva ohranjati odlične razmere za razvoj mladih hokejistov, ob tem pa želi z uspehi športnega kolektiva in sijajnih posameznikov v njem navdihovati ljudi ter skupnost k smelim načrtom in velikim podvigom, še izhaja iz utemeljitve predsednika Republike Slovenije.

Članki iz rubrike