stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 21.05.2021 22:12:50

Litija vendarle v finalu futsal lige

Nogometaši Litije so drugi finalisti 1. SFL. V odločilni tekmi so v domači dvorani z 1:0 (0:0) premagali presenečenje končnice, Siliko iz Vrhnike in polfinalno serijo dobili s 3:2 v zmagah. Peta tekma je bila prva, ki jo je kakšna ekipa dobila na domačem igrišču. Litija se bo v finalu merila z Dobovcem, prva tekma bo že v torek v Rogaški Slatini.

Litijani so bili skozi tekmo nevarnejši tekmec, čeprav tudi gosti, varovanci legendarnega Mileta Simeunovića, niso bili brez priložnosti. Jih pa je predvsem v prvem polčasu reševal vratar Nejc Berzelak, ki je ubranil vrsto nevarnih strelov, predvsem Brazilca Johna Lennona, pri strelu Hrvata Josipa Jurića pa ga je rešila vratnica.


V drugem delu je Lennon še naprej zapravljal priložnosti, Berzelak je preprečil veselje tudi Mateju Fideršku, Tine Šturm je prav tako zapravil priložnost za Litijane, vse to pa bi lahko na nasprotni strani kaznoval Admir Čosić, ki pa je bil iz ugodnega položaja nenatančen. Nikoli Jandriču, nekdanjemu igralcu Litije, zdaj pa Silika, je veselje preprečila prečka.

Odločitev je padla v 36. minuti, ko so gosti storili napako, Jurić je sam prišel pred Berzelaka, ga preigral in poslal žogo v mrežo. Vrhničani so po prejetem golu zaigrali z vratarjem, toda izenačiti jim ni uspelo, vratar Litije Igor Bratič se ni pustil premagati.

Značke: futsal, dp

Članki iz rubrike