Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(sm)
(sm)
1 21.05.2021 10:20:22

Bodo krimovke potrdile naslov?

Krim
BZS
V ospredju balinarskega konca tedna bo obračun vodilnih ekip v ženski ligi, ki že lahko odloči prvaka. V moški konkurenci najboljši klubi lovijo mesta na zaključnem turnirju, lanski prvak Skala pa je dobil tekmeca v evropskem pokalu.

Pred balinarkami so le še trije krogi klubskega državnega prvenstva za sezono 2020/21 in tehtnica se vse bolj nagiba na stran ljubljanskega Krima. Branilke naslova so velik korak proti končnemu prvemu mestu naredile pretekli konec tedna z dvema zmagama proti Desklam, medtem ko je drugouvrščena Pivka Oro Met v soboto iz rok izpustila dragoceno točko na gostovanju v Kobjeglavi pri Agrochem Hrastu. Tako je zaostanek Pivčank narasel na tri točke, ki jih bo v zadnjih treh krogih težko nadoknaditi.


Za Pivko Oro Met igra le zmaga
V sobotnem dopoldanskem derbiju vodilnih v Pivki za domačinke igra le zmaga. Mlada zasedba Tonija Trobca, v kateri prednjači reprezentantka Tadeja Petrič, je statistično najuspešnejša v natančnem zbijanju in igri dvojic, medtem ko varovanke Mihe Sodca prednjačijo v hitrostnem zbijanju in igri v krog, pri zbiranju točk pa blestita predvsem Nina Volčina in Denise Vidmar. V preostalih dvobojih bo v boju za tretje mesto pomemben izplen Bistrice proti Agrochem Hrastu ter Deskljank proti Miljam.

Spremembe na vrhu lestvice?
Ker sta vodilni superligaški zasedbi Agrochem Hrast in Velenje Premogovnik v soboto in nedeljo prosti, bi lahko prišlo do sprememb na vrhu lestvic obeh skupin. V skupini A ima priložnost za skok na vrh sežanska Skala, ki se bo dvakrat pomerila s Krimom, v skupini B pa lahko Kobjeglavce začasno preskočijo Koprčani, ki jih čakata obalna derbija s portoroško Aikea Anteno. V boju za mesto na zaključnem turnirju si spodrsljaja ne sme več privoščiti škofjeloška Trata, podobno pa velja tudi za Ilirsko Bistrico, ki je doslej v štirih tekmah vpisala le eno zmago.

Težak zalogaj za Skalo
V črnogorskem Tivtu je bil prejšnji vikend opravljen žreb ABC Pokala klubov, ki ga bo 19. in 20. junija gostil Pulj na Hrvaškem. Slovenski predstavnik Skala iz Sežane se bo v polfinalu v soboto, 19. junija, pomeril proti aktualnemu hrvaškemu prvaku Biston Baška Voda, v drugem polfinalu pa bosta moči merila črnogorski prvak Maini iz Budve in BK Pula, ki je hrvaški naslov osvojila lani. V nedeljo bo na sporedu še finalni obračun za naslov klubskega prvaka Adriatic Bocce Confederation, oba finalista pa bosta jeseni nastopila na zaključnem turnirju najboljše četverice evropskega klubskega pokala.

Padel svetovni rekord
Sobotna derbija desetega kroga italijanske serie A sta pripadla gostujočima zasedbama Gaglianica in La Perosine, ki je prevzela prvo mesto na lestvici. Član Novente Stefano Pegoraro je z 51 zadetki postavil nov svetovni rekord v hitrostnem zbijanju. BRB Ivrea si je privoščila domači poraz proti branilcu naslova Gaglianicu in zdrsnila na tretje mesto. Izmed slovenske dvojice v domači zasedbi je točke prispeval Anže Petrič s 47 zadetki v hitrostnem zbijanju, medtem ko je Aleš Borčnik ostal praznih rok v obeh tekaških disciplinah. Precej boljše volje sta bila v soboto zvečer Davor Janžič in Jure Kozjek, ki sta slavila v Noventi di Piave. Za domačine je Dejan Tonejc slavil v igri dvojic, pri gostih je Jure Kozjek naprej slavil v trojki, nato pa je v igri posamezno premagal še Tonejca, medtem ko je bil Janžič dvakrat neuspešen v igri dvojic. Srečanje je zaznamoval nov svetovni rekord Stefana Pegorara v hitrostnem zbijanju, ki po novem znaša 51 točk. Žan Sodec in Gregor Oprešnik sta bila v dresu Loaneseja v 10. krogu prosta. 

Serie A, 10. krog
BRB Ivrea – Gaglianico 8.18, Noventa – La Perosina 12:14, Marenese – Saluzzo 17:9, Loanese prost
Vrstni red
La Perosina 16, Gaglianico 14, BRB Ivrea 12, Noventa 10, Saluzzo in Marenese 4, Loanese 0
Galerija

Članki iz rubrike