Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.05.2021 21:06:43

Slovenski odbojkarji boljši še od Srbov

Bobo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na pripravljalnem turnirju v Areni Stožice po zmagi nad Bolgarijo z 2:1 (-23, 14, 21), tudi na drugi tekmi slavila. Slovenija B je bila s 3:0 (18, 20, 20) boljša od Srbije B.

Slovenski odbojkarji so drugo tekmo proti Srbom začeli v postavi Dejan Vinčić, Mitja Gasparini, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Rok Možič, Tine Urnaut in Jan Klobučar. Prvo popoldne proti Bolgariji so začeli: Gregor Ropret, Tonček Štern, Alen Pajenk, Sašo Štalekar, Klemen Čebulj, Žiga Štern ter Jani Kovačič.

"Po le treh tednih dela je jasno, da raven ne more biti zelo visoka. Težko je tako za nas kot za nasprotnike. V tem trenutku vidim dobre stvari, najpomembneje pa je, da preverim formo vseh igralcev, ne le začetne postave. Zaenkrat sem dobil dobre odgovore," je po obeh tekmah v Ljubljani dejal selektor Slovenije, Italijan Alberto Giuliani.


"Nismo imeli veliko časa za pripravo. Te tekme nam bodo tako zelo veliko dale. Ogromno nam bo pomenilo, da imamo priložnost za uigravanje, da bomo točno vedeli, kaj mora kdo početi na igrišču. Na današnjih tekmah smo se večkrat izkazali z dobrim servisom in dobrim blokom in na tem moramo graditi. Danes smo na obeh tekmah prikazali povprečno dobro igro in tudi zmagali," je tekmi ocenil osrednji bloker Sašo Štalekar, v prihodnji sezoni član grškega Panathinaikosa.

Selektorji vseh treh reprezentanc, ki se bodo med seboj srečale v Areni Stožice, so se z željo, da na tekmah preizkusijo čim več igralcev, odločili, da bodo turnir odigrali z dvema ekipama.

Reprezentance bodo tako razdeljene na zasedbo A in zasedbo B, v vsaki je lahko največ 14 igralcev (reprezentance bodo ligo narodov lahko odigrale z več kot 14 odbojkarji). Zasedbi bosta med seboj odigrali po tri nize in ločeno nabirali točke, vsak osvojen niz bo posamezni reprezentanci prinesel po eno točko. Zmagovalka turnirja bo reprezentanca z največ zbranimi točkami.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike