atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.02.2020 11:26:14

Naredili, kar so PRIČAKOVALI! Prvi cilj izpolnjen, sledi zadnja stopnica za OLIMPIJSKE IGRE

alesfevzer.com
Slovenska hokejska reprezentanca ostaja v igri za olimpijske igre v Pekingu 2022. Na kvalifikacijskem turnirju na Jesenicah so Slovenci v odločilni tekmi premagali Japonce, a se selektor Matjaž Kopitar in njegovi igralci zavedajo, da so naredili šele predzadnji korak.

Slovenci so izpolnili cilj v tem reprezentančnem premoru in si s prvim mestom na domačem turnirju zagotovili uvrstitev na zadnjo stopnjo kvalifikacijskega tekmovanja.

Na avgustovskem turnirju na Norveškem se bodo Slovenci merili z domačini, Danci in Korejci, le prvo mesto pa vodi na olimpijske igre v Peking 2022.

"Ne maram igrati z Japonci. Neugodni so, to se je spet pokazalo. Vedeli smo, kaj nas čaka. Turnir je bil težak, čeprav igraš 90 odstotkov časa v napadalni tretjini, se treseš za zmago. Ni steklo, dobili smo gol in tekma ni bila več enostavna. Fantje pa so odgovorili na pravi način, potem je steklo, padlo je nekaj golov in je bilo lažje," je zadnjo tekmo analiziral selektor Kopitar. Njegovi izbranci so v nedeljo premagali Japonsko s 6:2, potem ko je bilo še na začetku zadnje tretjine vodstvo tesno z 2:1.

Slovenija je nalogo do zadnjega dne opravila rutinsko. Že pred turnirjem je bilo jasno, da bosta za Slovenijo in Japonsko uvodni tekmi zgolj naloga, ki jo morata opraviti, rezultat pa je bil pričakovan. Obe sta Hrvaško in Litvo premagali zanesljivo, Slovenci so Litovcem nasuli 12 golov, Hrvatom sedem.


Selektor Kopitar pa je bil kljub neenakovrednim tekmecem zadovoljen s pristopom, njegovi hokejisti so namreč pokazali pravo mero resnosti in odgovornosti. To so nato izkoristili tudi zadnji dan, čeprav so se z borbenimi in vztrajnimi Japonci mučili do sredine zadnje tretjine.

"Naredili smo tiso, kar se je pričakovalo. Če tega ne bi bi naredili, bi bili razočarani. Zdaj je pred nami SP, fantom sem zaželel čim boljši zaključek sezone v klubih, čim manj poškodb, potem pa SP. Tam pa - saj vemo. Skušali bomo doseči kar najboljši rezultat, potem pa bomo že pripravljeni za avgust," pravi Kopitar in dodaja: "Kamor koli bi šli, bi bilo težko. Zdaj smo tam, kamor smo želeli iti, najprej bomo razmišljali o svetovnem prvenstvu, potem pa o Norveški."

Tudi kapetan Jan Urbas je bil zadovoljen po opravljenem, a opozoril, da je to šele prvi del naloge: "Nadzirali smo tekmo, a so vseeno oni prišli do vodstva. Potem nam je na srečo steklo, vodstva pa nismo izpustili iz rok. Zasluženo smo zmagali, so pa bili Japonci kar dostojen nasprotnik." O avgustovskem turnirju na Norveškem pa še ne razmišlja: "Čakajo nas tri dobre reprezentance, a to je še daleč. Najprej je domače SP, šele potem bomo razmišljali o teh nasprotnikih na olimpijskih kvalifikacijah."

"Prvi tekmi je bilo pač treba odigrati, za Japonsko pa smo vedeli, kaj pričakovati. Zaprli so se, nismo prišli do odbitih ploščkov, potem nam je nekako stekel 'power-play' in se je odprlo. Trli smo jih nekaj časa, a smo jih strli. Na prvih dveh tekmah je bilo težko odigrati, tole pa je bilo le drugače, lepo smo pripeljali do konca," je dogajanje na Jesenicah povzel Urbas.

"Kljub temu, da mogoče proti Hrvatom nismo dosegli toliko zadetkov, kot so pričakovali navijači, smo igrali stoodstotno na vsaki tekmi. Bunker je včasih težko prebiti, tudi danes se je to pokazalo. A stvari smo pripeljali tja, kjer morajo biti in zasluženo gremo v nadaljevanje," pa je turnir ocenil Rok Tičar, ki je Japonce dokončno potopil z dvema zadetkoma v nebranjeno mrežo, ko so skušali na koncu še spremeniti potek dvoboja.

Značke: hokej, olimpizem

Članki iz rubrike