odpuscanje Dobra karma

Teže karme se lahko rešimo, dejanje pa je zelo ...

ana maria mitic 4 Svet24.si

Ana Maria Mitič je razkrila skrivnost izgube ...

UV2 simon miranda-pl Reporter.si

Politične trofeje usodne ženske: katere ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

barara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara pokazala nosečniški...

STA
STA
0 09.02.2020 21:27:06

Apotekarjevi peto mesto v Parizu

alesfevzer.com
Evropska prvakinja Klara Apotekar je na grand slamu v judu v Parizu osvojila peto mesto v kategoriji do 78 kg. Odločilno borbo za bron proti Japonki Mami Umeki je varovanka Marjana Fabjana zaradi poškodbe predala brez boja.

Apotekarjeva je bila kot nosilka drugega dela razpredelnice v uvodu prosta, nato pa je predčasno dobila dvoboj z bronasto z azijskih iger Korejko Hyun-Ji Yoon. Za polfinale je zadostoval vazari v končnici dvoboja s Poljakinjo Beato Pocut.

V polfinalu pa je borka celjskega Sankakuja izgubila dvoboj z izkušeno Francozinjo Fanny Estelle Posvite, ki je dolgo delala vzvod, Apotekarjeva pa ni in ni popustila, v končnici pa se je situacija le obrnila v prid kasneje srebrni Francozinji. V nadaljevanju je Apotekarjeva dvoboj za bron z nekdanjo svetovno podprvakinjo Umekijevo predala.

"Klara ima poškodovano rebro. Ne vemo še, kako hudo je, a naslednje dni bo počivala, saj ekipa ostaja na krajših pripravah v Nemčiji, potem pa bomo videli, kako bo z okrevanjem. Mislim, da je zaradi poškodbe ne bo na naslednji tekmi in samo to lahko zaenkrat povem," je o poškodbi svoje varovanke za STA povedal trener Marjan Fabjan.

O samih nastopih pa je dodal: "Do polfinala se je Klara borila dobro, tam pa je naredila majhno napako. Tudi Ana je dala vse od sebe, morda je še nekoliko premalo napadala, a ni delala slabo."


V isti kategoriji je nastopila tudi Patricija Brolih in najprej dobila boj z Nemko Tereso Zenker, nato pa je po končnem prijemu izgubila proti olimpijski prvakinji Francozinji Audrey Tchumeo.

Ana Velenšek pa je v kategoriji nad 78 kg v prvem krogu s končnim prijemom premagala Jia Wen Tsai iz Tajpeja, nato pa jo je ugnala 21-kratna afriška prvakinja Nihel Cheikh Rouhou iz Tunizije. Ta se je odločila za statičen dvoboj, bila večino časa v podrejenem položaju, v odločilnem trenutku pa je v končnici Velenškovo za še tretjo kazen spretno zrinila z blazine.

Za Vita Dragiča je bil v uvodu usoden francoski podprvak Emre Sanal. Dvoboj je šel v podaljšek, kjer je Dragič prejel še tretjo kazen.

Že v soboto je olimpijska prvakinja Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kg osvojila bron, Andreja Leški je bila v isti kategoriji peta.

Že čez 14 dni judoiste čaka naslednji grand slam v Düsseldorfu.

Značke: judo, apotekar

Članki iz rubrike