Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 09.02.2020 18:37:07

Jorgića zaustavila šele zadnja ovira, imenovana Boll

www.alesfevzer.com
Darko Jorgić je v švicarskem Montreauxu poskrbel še za drugi fantastičen slovenski uspeh namiznega tenisa v zadnjih 14 dneh. Potem ko se je na Portugalskem z ekipo uvrstil na olimpijske igre, se je uvrstil še v finale prestižnega turnirja po imenu Europe Top 16, kjer ga je zaustavil najboljši evropski igralec zadnjih 20 let, Nemec Timo Boll.

Nemški veteran je bil boljši s 4:1 (-8, 10, 5, 7, 9).

Enaindvajsetletni Hrastničan, 39. igralec sveta, je na svojem prvem tovrstnem turnirju v soboto najprej premagal legendarnega Belorusa Vladimirja Samsonova in Slovaka Yanga Wanga, oba s 4:1. Z istim rezultatom je začel tudi drugi dan turnirja, ko je ugnal svojega starega znanca iz mladinske kategorije, Hrvata Tomislava Pucarja.

Za nagrado ga je v finalu čakal sedemkratni evropski prvak v posamični konkurenci in nekdanji prvi igralec sveta Boll, eden redkih igralcev, ki se lahko enakovredno kosajo tudi s Kitajci. Jorgić je Bolla v nemški ligi že premagal, čeprav je z njim izgubil leta 2017 na ekipnem evropskem prvenstvu, pa je v dvoboj vstopil samozavestno. Prvi niz je brez posebnih težav dobil, reči pa so se mu začele podirati v drugem.



V njem je pred 2000 gledalci že izgubljal z 6:10, a je s štirimi točkami izid izenačil, nato pa je imel priložnost celo povesti, po atraktivni in dolgi izmenjavi točk je zgrešil "forhend". Takoj zatem je storil še eno napako, izgubil drugi niz, nato pa padel v igri, kar je izkušeni, 38-letni Nemec izkoristil in še sedmič v karieri osvojil ta turnir.

"Res je, da je malo grenkega priokusa, nikoli ni dobro izgubiti, še posebej, ko imaš nekaj možnosti, ampak zavedam se, da sem na turnirju naredil nekaj velikega. Timo ima sicer kdaj slabša obdobja, a na tem turnirju jih ni imel, zmagal je zasluženo. Bil je močnejši v glavi, boril sem se, toda ni pomagalo," je imel Jorgić po dvoboju mešane občutke, a je tudi sam hitro dojel, da bo razočaranje hitro minilo in da bo imel še priložnosti za večji dosežek.

"Vsekakor je to moj največji uspeh. Ta turnir je med igralci izredno cenjen, za nekatere pomeni celo več kot evropsko prvenstvo. Tu je zbranih 16 najboljših, organizacijsko je vse na visoki ravni, toda sam menim, da je evropsko prvenstvo le evropsko prvenstvo. Vsekakor upam, da mi bo nekoč uspelo osvojiti tako enega kot drugega. Tukaj mi največ pomeni zmaga proti legendarnemu Samsonovu, vedno pa je lepo premagati tudi Kitajca in tudi velikega tekmeca iz mlajših kategorij, ki prodira proti vrhu članske kategorije," je ponosen Hrastničan, ki je za nagrado dobil 6.000 evrov in letos aprila načrtuje nastop na mednarodnem odprtem prvenstvu Slovenije na Otočcu.

Članki iz rubrike