reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 09.11.2019 18:22:28

Slovenski hokejisti za konec izgubili s Francozi

Profimedia
Slovenska hokejska reprezentanca je na pripravljalnem turnirju v latvijski Liepaji še drugič izgubila. V prvem krogu je bila od Slovenije po kazenskih strelih boljša Latvija, tokrat s 3:0 Francija. Slovenci so v petek z 2:0 premagali Beloruse.

Francoze je v vodstvo v 12. minuti popeljal Eliot Berthon, na 2:0 pa je minuto pred iztekom druge tretjine povišal Florian Chakiachvili. Končni izid je v zadnji minuti tekme z zadetkom v prazen gol postavil Anthony Guttig.

To je prva zmaga za Francijo, ki je v prvem krogu proti Belorusom izgubila z 2:4, v drugem pa po kazenskih strelih proti Latviji z 1:2.

"Danes smo mogoče začeli malo ležerno, nismo se držali, kar smo se dogovorili pred tekmo, tega kar smo počeli v prejšnjih dveh tekmah zelo dobro. Francozi so zadeli. V tretji tretjini smo si rekli, da moramo pokazati karakter. Smo ga. Bili smo boljši nasprotnik. Na žalost nismo dosegli nobenega zadetka. Lahko potegnemo veliko pozitivnih stvari, posebej iz zadnje tretjine," je po tekmi dejal Rok Tičar.



"Še ena težka tekma. Francozi so znani kot dobri drsalci. Zelo agresivno so nas prijeli po celem igrišču. Kar dobro smo jim parirali. Žal nismo dosegli zadetka, kar je botrovalo porazu. Ničla bode v oči. Ne morem biti razočaran. Izkoristili smo turnir v najboljši možni meri. Preizkusili smo nekaj kandidatov za reprezentanco. Vsi trije vratarji so dobili priložnost. Izkazalo se je, da je bilo zelo izenačen turnir," je ocenil selektor Matjaž Kopitar.

Kopitar je sicer v Latvijo peljal Luko Gračnarja, Žana Usa, Matijo Pintariča, Aljošo Crnoviča, Marka Čepona, Aleksandarja Magovca, Nejca Stojana, Klemna Pretnarja, Jurija Repeta, Luko Zorka, Tadeja Čimžarja, Gašperja Glaviča, Boštjana Goličiča, Andreja Hebarja, Žigo Jegliča, Luko Mavra, Luko Kalana, Gregorja Koblarja, Gala Korena, Anžeta Kuralta, Kena Ograjenška, Roka Tičarja, Blaža Tomaževiča in Miho Zajca.

Ta turnir bo v tej sezoni edini takšne vrste; decembrskega letos ne bo, februarja 2020 pa rise nato čaka še kvalifikacijski turnir za OI doma na Jesenicah.

Značke: turnir, latvija

Članki iz rubrike