Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.11.2019 10:52:32

Lahko tudi Litijani uženejo Konstruktor?

Dekleta Triglava odhajajo na gorenjski derbi v Kamnik.
psno
Po krajšem odmoru zaradi počitnic in praznikov se s 7. krogom nadaljuje prvenstvo v vseh državnih kegljaških ligah.

V ospredju moške lige bo gostovanje aktualnih prvakov, igralcev Konstruktorja v Litiji. Obeta se odlična tekma, saj Litijani odlično stojijo na lestvici, poleg tega pa so izredno močni na domačem terenu. A tudi v Mariboru so strnili svoje vrste po katastrofi v Postojni. Ob omembi te tekme pa je prav, da dodamo še en podatek, ki datira v leto 2001 (24. novembra) in velja za Konstruktor. Tisti večer je Konstruktor doživel enak poraz in to v Kranju proti takrat izredno močnemu Iskraemecu, vendar pa je bila to tekma na 200 metov. Takrat so za Konstruktor igrali že mladeniči Jani Zvezič, Sandi Sajko ter sedanji trener Bojan Pihlar, rezultat pa je bil 8:0 (6299:5813) v korist Kranjčanov, kjer so igrali Benedik, Stoklas, Pintarič in drugi, medtem ko je pri Mariborčanih čast nekako reševal legendarni Kirbiš. Toda za sedanji rod Mariborčanov je pomembno le gostovanje v Litiji in seveda zmaga. Ob tem bodo morali računati tudi na kakšno presenečenje s strani vodje domačinov, Klemena Selovskega.



V Kamniku bo na sporedu dvojni gorenjski derbi med domačim Calcitom in Triglavom. Na obeh tekmah so v prednosti domačini, pa čeprav so pri dekletih Kranjčanke aktualne prvakinje. Toda realnost je vseeno na strani Kamničanov, ki v so v obeh konkurencah letos pokazali mnogo boljše rezultate. Zanimiva tekma pa se obeta tudi v Novi Gorici, kjer gostujejo Tržičani, saj je Ljubelj letos pokazal že več dobrih predstav. Toda Goričani so pokazali tudi na ranljivost Konstruktorja v Mariboru. V Ljubljano prihaja vodilni Proteus, ki je trenutno v vrhunski formi, toda Pintarič in soigralci so sposobni tudi kakšnega presenečenja. V zadnji tekmi kroga, ki bo v Hrastniku, pa so igralci Konjic na čelu s Kirbišem nesporni favoriti. Toda vse to bodo morali dokazati na stezah, sicer jih lahko borbeni domačini lahko tudi presenetijo.


V ženski elitni ligi pa se obeta izredno zanimiva tekma v Mariboru, kjer se bosta spopadli vodilni ekipi. Domači Miklavž bo v vlogi domačink proti letos zelo razpoloženim Postojnčankam. Prednost je sicer na strani domačink, toda gostje so vse po vrsti zelo nepredvidljive. Tudi preostali dve tekmi v Slovenski Bistrici in v Radljah bosta zelo zanimivi in verjetno odprti do zadnjih metov. Impol bo gostil igralke Ljubelja, medtem ko bodo Radeljčanke gostile v formi vzpenjajoče igralke Bresta.


Na koncu dodajmo še, da bo ob petih popoldne na Staničevi v Ljubljani derbi vodilnih ekip v moški B ligi med domačo Taborsko Jamo in Brestom iz Cerknice. Glede na kvaliteto obeh ekip lahko pričakujemo tudi kakšen rekordni rezultat.



1. A liga, 7. krog
Moški
Ograjca – Proteus (15.30)
Calcit – Triglav (17.00)
Gorica – Ljubelj (17.00)
Hrastnik – Konjice (17.00)
Litija – Konstruktor (17.30)


1. A liga ženske, 7. krog
Impol – Ljubelj (13.00)
Calcit – Triglav (14.00)
Miklavž – Proteus (16.00)
Remoplast – Brest (17.00)
Celje – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike