Černobil MajaLiza 7 Odkrito.si

Tako je Černobil videti danes

Alma Novljan Svet24.si

Iščejo mamo: za informacijo, ki jih bo ...

test Petisvet.si

Veliki test vaše osebnosti - vodi vas podzavest

vozila sprovajalcev Svet24.si

FOTO: Takšen vozni park imajo sprovajalci

ingrid 1 Svet24.si

Sovrstniki so Ingrid radi poniževali

Tina Maze Njena.si

Tina Maze razkrila, kaj je njena nova strast

LPD-50 Njena.si

Darja Tomažin tudi v novi sezoni šova Ljubezen ...

STA
STA
0 09.07.2019 21:28:38

Anže Kopitar ISKRENO: Super, da bomo IGRALI DOMA. In da se ne bo slišalo le TELEFONOV!

Jurij Kodrun
Slovenski hokejski as Anže Kopitar se veseli dejstva, da bo naslednjo svetovno prvenstvo divizije I v Sloveniji. Reprezentanci bo na razpolago, če bodo klubske obveznosti to dovoljevale, sicer pa je prepričan, da so možnosti za vrnitev Slovenije med elito vedno dobre.

"Če bomo v popolni postavi, so možnosti vedno dobre. Med elito napredujeta dve reprezentanci. Francozi so morda favoriti, naj bodo. Avstrijce pa smo že premagovali," je dejal danes ob robu hokejske akademije na Bledu. To že četrto leto organizira skupaj z nekdanjim soigralcem v reprezentanci Tomažem Razingarjem.

Po njegovem mnenju je letošnje svetovne prvenstvo prve divizije bilo po kakovosti reprezentanc zaradi prisotnosti Kazahstana in Belorusije na nekoliko višji ravni kot bo prihodnje. V Ljubljani bodo poleg Slovenije, Francije in Avstrije nastopile še Južna Koreja, Madžarska in Romunija.

Slovenija, ki zaradi poškodb ni bila v popolni postavi, je letos po slabem začetku v drugi polovici turnirja pokazala boljšo formo in na koncu osvojila četrto mesto. Poleg menjave generacij pa se je izbrana vrsta v boju za elito letos soočala še s poškodbami. Manjkali so ključni člani, ko so Jan Muršak, Jan Urbas, Žiga Pance ...

"Imeli smo smolo s poškodbami, manjkali so štirje člani prvih dveh napadov. Tudi brez prvega vratarja smo bili. Nimamo pa še take globine, da bi jih lahko kar tako zamenjali," je ocenil Kopitar.Velika prednost prihodnje leto bo tudi dejstvo, da bo prvenstvo potekalo doma. "Veliko lažje bo igrati pred polnimi tribunami, s podporo nekaj tisoč navijačev, ne pa pred večinoma praznimi tribunami, ko lahko se sliši zvonjenje telefona."

Sam bo tako kot je bil tudi letos za naslednjo SP na voljo reprezentanci, če mu bodo to dovoljevale klubske obveznosti. Reprezentanco bo po imenovanju junija vodil njegov oče Matjaž Kopitar, kar pa mu ne predstavlja nobenega dodatnega pritiska.

"Že tolikokrat sva to dala skozi, že od časa, ko sem igral za mladince na Jesenicah. Zdaj na to sploh ne pomisliva," je še povedal 31-letni hokejist.

V Los Angeles se bo pred novo sezono, njegovo 14. za ekipo Kings v ligi NHL, vrnil v začetku septembra. Pred odhodom pa bo 31. avgusta znova organiziral dobrodelni golf turnir na Bledu, ki je v osmih izvedbah doslej zbral skoraj pol milijona evrov za dobre namene.

Značke: hokej, reprezentanca

Članki iz rubrike