mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.07.2019 22:02:40

Vodilni tercet moškega tenisa niza zmage

Reuters
Vodilni tercet svetovnega tenisa v moški konkurenci v Wimbledonu še ni zašel v težave.

V osmini finala so do gladke zmage prišli Novak Đokovič, Rafael Nadal in Roger Federer. Drugače je pri ženskah, kjer se presenečenja vrstijo, izpadle so prva nosilka, Avstralka Ashleigh Barty, tretja nosilka Karolina Pliškova in Petra Kvitova.

Branilec naslova, Srb Novak Đoković, je s 6:3, 6:2 in 6:3 premagal Francoza Uga Humberta. S tem se je že 11. uvrstil v četrtfinale najprestižnejšega turnirja na svetu. Naslednji tekmec prvega igralca sveta bo Belgijec David Goffin, 66. igralec sveta, ki do letos sploh ni igral turnirjev na travi. V medsebojnih dvobojih Srb vodi s 5:1.

Nič več težav ni imel Španec Rafael Nadal, ki se je še sedmič v karieri uvrstil v četrtfinale. S trikrat po 6:2 je nadigral Portugalca Joaoa Suoso. Zmagovalec turnirja leta 2008 in 2010 se bo v četrtfinalu pomeril z Američanom Samom Querreyjem, na turnirjih za grand slam bo v četrtfinalu nastopil že 39-ič, na teh turnirjih pa lovi 19. zmago, s katero bi le še za eno zaostajal za Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Tudi slednji ima priložnost, da še popravi svoj rekord, saj še vedno blesti. Danes je je postal najstarejši četrtfinalist turnirjev za grand slam v zadnjih 28 letih, potem ko je s 6:1, 6:2 in 6:2 "povozil" Italijana Mattea Berrettinija.

Najstarejši četrtfinalist največjih turnirjev bo še naprej ostal Američan Jimmy Connors, ki se je leta 1991 uvrstil v četrtfinale turnirja v New Yorku.

Za 37-letnega Švicarja, osemkratnega zmagovalca turnirja, je bila to že 99. zmaga v Wimbledonu, med najboljših osem se je uvrstil že 17-ič. V četrtfinalu se bo pomeril z Japoncem Keijem Nishikorijem, ki je bil v štirih nizih boljši od Kazahstanca Mihaila Kukuškina.


Poleg omenjenih igralcev sta se v četrtfinale uvrstila še Španec Roberto Bautista in nekoliko presenetljivo Guido Pella, ki je v maratonu po petih nizih ugnal Kanadčana Miloša Raonića.

Če gre pri moških bolj ali manj vse po predvidevanjih, pa to ne velja za ženski del turnirja, na katerem se je v osmini finala nadaljeval osip nosilk. Kot prva se je poslovila najboljša na kakovostni računalniški lestvici, Avstralka Ashleigh Barty, zmagovalka letošnjega odprtega prvenstva Francije, ki je morala priznati premoč Američanki Alison Riske. Petinpetdeseta igralka na lestvici WTA je slavila s 3:6, 6:2 in 6:3.

Gre za prvi poraz Bartyjeve, zmagovalke letošnjega odprtega prvenstva Francije, po 15 zaporednih zmagah. Proti nepostavljeni Američanki je po sicer mirno dobljenem prvem nizu njena igra razpadla, predvsem prvi začetni udarec jo je zapustil, začela pa je delati tudi vse več neizsiljenih napak.

To je Riskejeva izkoristila in v drugem hitro izenačila. V nadaljevanju pa ji je to dalo dodatno spodbudo, tako da je tudi ob nekoliko boljši igri vodilne na svetovni lestvici prišla do ključnega odvzema servisa v 8. igri tretjega niza in nato na svoj začetni udarec mirno zaključila dvoboj.

Riskejeva, ki se na velikih turnirjih še nikoli ni uvrstila med najboljših osem, se bo v četrtfinalu pomerila s sedemkratno prvakinjo Wimbledona Američanko Sereno Williams. Dobitnica 23 turnirjev za grand slam je v današnjem dvoboju osmine finala premagala Španko Carlo Suarez Navaro s 6:2 in 6:2. "Končno spet igram dober tenis. Lačna sem zmag, psihološko stanje se mi je močno izboljšalo. Jasno je, da si želim osvojiti turnir, menim, da imam za to lepe možnosti, saj sem iz dvoboja v dvoboj boljša," je dejala Williamsova, ki se je doslej na turnirju še najbolj mučila s Slovenko Kajo Juvan.

Tretja nosilka Čehinja Karolina Pliškova je imela po porazu Bartyjeve priložnost, da postane prva igralka sveta. A je ni izkoristila, tako da bo Avstralka še naprej številka ena svetovnega tenisa. Čehinjo je zaustavila rojakinja Karolina Muchova, 22-letna debitantka na turnirju, je rojakinjo ugnala v treh nizih tri ure in 17 minut dolgega dvoboja, tretji niz se je končal z izidom 13:11. Za uvrstitev v polfinale se bo merila z Ukrajinko Jelino Svitolino.

V osmini finala se je poslovila tudi šesta nosilka in dvakratna zmagovalka turnirja, še ena Čehinja, Petra Kvitova, v treh nizih jo je ugnala domačinka Johanna Konta, ki je zmagala s 4:6, 6:2 in 6:4. Konta se bo v četrtfinalu merila s Čehinjo Barbora Štrycovo. Zadnji četrtfinalni par pa sestavljata Romunka Simona Halep, ki je končala pot mladega ameriškega presenečenja z imenom Coco Gauff, krvnice Polone Hercog, in Kitajka Zhang Shuai.

Značke: tenis, atp, wta

Članki iz rubrike