reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.07.2019 19:00:34

Williamsova dvanajstič, Halepova drugič, Strycova in Svitolina prvič v polfinalu Wimbledona

Profimedia
Na teniškem turnirju v Wimbledonu sta že znana ženska polfinalna para. Sedemkratna zmagovalka turnirja, Američanka Serena Williams, se bo v četrtek pomerila s Čehinjo Barbaro Strycovo, Romunka Simona Halep pa z Ukrajinko Jelino Svitolino.

Williamsova, ki je na poti do polfinala s težavo premagala Slovenko Kajo Juvan, po dveh zanesljivih zmagah tokrat ni imela lahkega dela. Rojakinja Alison Riske, ki je v osmini finala izločila prvo igralko sveta Ashleigh Barty, se ji je odlično upirala, a ji morala na koncu po treh nizih vendarle priznati premoč.

"Ničesar mi ni podarila. Vse sem si morala sama priboriti. Prav moja borbenost je bila tokrat odločilna. Res sem zadovoljna. Pred tedni, ko sem se mučila z bolečinami v kolenu, nisem mogla dobiti dvoboja, zdaj pa se tu počutim neprimerno boljše," je po svoji 97. wimbledonski zmagi in 12. uvrstitvi v polfinale dejala Williamsova, ki v Wimbledonu lovi 24. zmago na turnirjih za grand slam, s katero bi se na vrhu izenačila z Margaret Smith Court.

Williamsova je izmed vseh štirih polfinalistk edina, ki je že igrala v finalu, do polfinala je letos prvič prišla Čehinja Barbora Strycova, zagotovo največje presenečenje turnirja. V četrtfinalu je bila boljša od 19. nosilke Britanke Johanne Konta. Dvoboja sicer ni dobro začela, domača igralka je povedla s 3:0, a se je Čehinja še pravočasno razigrala, si v prvem nizu priborila podaljšano igro, po zmagi v njej pa nato ni imela več težav.



Skoraj identičen potek je imel obračun med Simono Halep in Shuai Zhang. Nekdanja prva igralka sveta je v prvem nizu zaostajala z 1:4, a nato prišla do podaljšane igre, zmaga v njej ji je dala nov zalet, tekmico je v drugem nizu povsem nadigrala.

"Dvoboja nisem začela po željah. Manjkalo je agresivnosti, ko sem to popravila, pa mi je steklo. Z igro sem zelo zadovoljna, upam, da jo bom ponovila tudi v polfinalu. Sem zdrava, sveža, sproščena, imam energijo in samozavest, ko stopim na igrišču," je bila dobro razpoložena Halepova, ki bo drugič igrala v polfinalu Wimbledona, leta 2014 jo je v njem premagala Kanadčanka Eugenie Bouchard.

Tokrat bo njena tekmica osma nosilka, 24-letna Ukrajinka Jelina Svitolina, ki se je na večjih turnirjih prvič uvrstila med najboljše štiri. To ji je uspelo z zmago proti Čehinji Karolini Muchovi, ki je imela v obeh nizih že prednost enega odvzema servisa, a na koncu v obeh morala priznati premoč tekmici.

Članki iz rubrike