reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.05.2019 09:35:58

Kanadčan Stone MVP hokejskega SP

Reuters
Kanadčan Mark Stone je bil izbran za najkoristnejšega igralca letošnjega svetovnega prvenstva v hokeju na ledu na Slovaškem. Tokrat je po nedeljskem porazu s Finsko (1:3) osvojil srebro, doma pa ima 27-letni Stone tudi zlato medaljo s SP, ki jo je s Kanado osvojil leta 2016 v Moskvi.

Mark Stone, ki igra v ligi NHL za Vegas Golden Knights, je dosegel 14 strelskih točk 14 (8 golov in 6 podaj). Med drugim je odločil razburljivo tekmo s Slovaško (6:5) in zadel v podaljšku četrtfinala s Švico (3:2) in odprl pot Kanadi k zmagi v polfinalu nad Češko (5:1).

Novinarji so Stonea izbrali tudi v idealno postavo prvenstva. Ob Kanadčanu sta bila med napadalci izbrana še Šved William Nylander in Čeh Jakub Voraček, med branilci Čeh Filip Hronek in Finec Mikko Lehtonen, kot najboljšega vratarja pa so predstavniki medijev izbrali Rusa Andreja Vasiljevskega.



Nylander, MVP prvenstva 2017 v Nemčiji, je SP končal z 18 (5+13) točkami na osmih tekmah, Voraček jih je dosegel 16 (4+12). Hronek je bil najboljši hokejist prvenstva v bulijih. Vasiljevski pa je bil s 94,58 odstotka ubranjenih strelov najboljši vratar, dvakrat je ostal celo nepremagan. Z 48 obrambami je blestel tudi na tekmi za tretje mesto s Češko, ki jo je Rusija dobila po kazenskih strelih s 3:2.

Vasiljevski in Hronek sta dobila tudi posamični nagradi za najboljšega vratarja in branilca na prvenstvu. Za najboljšega napadalca je bil izbran Rus Nikita Kučerov.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike