Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
1 06.05.2019 08:06:30

PANIKA! Huda letalska nesreča v Moskvi, slovenski hokejski navijači iz Kazahstana pa...

Profimedia
Včeraj se je na moskovskem letališču Šeremetjevo zgodila huda letalska nesreča v kateri je umrlo 41 ljudi.

V nesreči letala družbe Aeroflot je umrlo najmanj 41 ljudi, 37 pa jih je preživelo zasilni pristanek, ki se je končal v plamenih. Letalo suhoj superjet 100, ki je letelo na linijo Moskva - Murmansk, je vzletelo, potem najbolj verjetno zaradi udarca strele izgubilo elektriko na letalu. Pilot je skušal zasilno pristati, a se je nato spet dvignil. Pri ponovnem poskusu pristanka je z repom treščil na stezo in letalo se je vnelo.
"Na krovu je bilo 78 ljudi, skupaj s člani posadke. Po zadnjih podatkih jih je 37 preživelo," je sporočila ruska preiskovalna agencija.


Zaradi nesreče so za ves promet zaprli letališče Šeremetjevo, ki je bilo lani s skoraj 46 milijoni prepeljanih potnikov največje letališče v Rusiji.
In v nedeljo zvečer je množica slovenskih in madžarskih hokejskih navijačev, ki so spremljali svetovno prvenstvo divizije 1A v Nursultanu v Kazahstanu, letela proti Moskvi. Ker je bil promet na moskovskem letališču zaprt za ves promet, so nekateri obtičali že na letališču v nekdanji Astani in čakali na to, da bodo lahko poleteli proti Moskvi, kjer so imeli potem let za domače letališče. Seveda so bili vsi leti prestavljeni, tako da verjetno niti ne bodo zamudili naslednjega leta domov. Je pa seveda precej neprijetno, če obtičiš na letališču in čakaš in čakaš, ter bi bil rad čim prej doma. Toda slovenskim navijačem vseeno tako čakanje ni vzelo dobre volje, le malce potne roke in kepo v želodcu so imeli, ko so pomislili, da morajo leteti z Aeroflotom s podobnim letalom kot je doživelo nesrečo.
Slovenski hokejisti potujejo v domovino danes ponoči preko Istanbula, tako da se bodo izognili kaosu v Moskvi, na ljubljanskem letališču pa naj bi pristali jutri okoli osme ure zjutraj.

Značke: moskva, nursultan

Članki iz rubrike