Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.04.2019 21:36:32

Slab začetek, dober konec? Slovenski hokejisti začeli z visokim porazom

Arsen Perić
Slovenska hokejska reprezentanca je na prijateljski tekmi v Budimpešti izgubila z Madžarsko s 4:7 (1:3, 2:4, 1:0). Za Slovenijo so zadeli Robert Sabolič (17.), Maks Selan (23.), Miha Verlič (29.) in Andrej Hebar (48.).

* Dvorana Tüskecsarnok, gledalcev 2000, sodniki: Haszonits, Rencz (glavna), Kövesi, Soltesz (vsi Madžarska).
* Strelci: 1:0 Erdely (Vilmos, Hari, 4.), 2:0 Wehrs (Sofron, Sziranyi, 4.), 3:0 G. Nagy (Sarauer, Sofron, 15.), 3:1 Sabolič (Podlipnik, 17.), 4:1 Hari (Gallo, 21.), 4:2 Selan (Repe, Ropret, 22.), 4:3 Verlič (Goličič, 29.), 5:3 Benk (Bodo, Terbocs, 35.), 6:3 Erdely (Wehrs, Hari, 35.), 7:3 Hari (Gallo, Erdely, 39.), 7:4 Hebar (Kuralt, Ograjenšek, 48.).
* Kazenske minute: Madžarska 6, Slovenija 6 minut.

Slovenski selektor Ivo Jan na prvi prijateljski tekmi v pripravah na SP še ni imel postave, na katero bo računal v Kazahstanu. Nekatere igralce še čaka, seveda tudi prvega aduta Anžeta Kopitarja - soigralcem se bo pridružil 20. aprila -, zato so danes igrali tudi mlajši in vsi tisti, ki so že nekaj časa zbrani v reprezentančni bazi na Bledu in lahko še upajo na morebitno vabilo v izbrano vrsto za SP.

Z Madžarsko se bodo Slovenci pomerili tudi na SP, saj sta obe ekipi lani v Budimpešti neuspešno naskakovali preboj v višji razred, Madžari so brez napredovanja ostali po nesrečnem razpletu 15 sekund pred koncem zadnje tekme. Lani se je sicer medsebojna tekma na SP končala s 4:1 za Slovence.

Danes pa so gostitelji zaigrali bolj zbrano in bili na začetku tudi učinkoviti. Vratar Rok Stojanovič, ki je začel tekmo (v Budimpešti je bil še Luka Gračnar, ki je v igro vstopil v drugi tretjini), je dvakrat klonil v četrti minuti, potem pa še v 15. A Slovenci so nato izkoristili prvo prednost igralca več, znižal pa je Robert Sabolič.

Nadaljevanje je bilo podobno, domači so hitro povišali prednost, Slovenci pa so se z zadetkoma Maksa Selana in Mihe Verliča do polovice približali le na gol zaostanka. A Madžari so hitro odgovorili in si do konca drugega dela spet zagotovili več golov zaloge.

To je bilo na koncu dovolj za zmago, čeprav so bili Slovenci v zadnji tretjini boljši in nevarnejši tekmeci, so dosegli le en gol, na 4:7 je znižal Andrej Hebar.

Do SP, prva tekma z gostitelji čaka Slovence 29. aprila, z Madžari pa 3. maja, bo vrsta Iva Jana odigrala še dve prijateljski tekmi z Italijani, letos udeleženci elite. Obe bosta na Bledu 24. in 25. aprila.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike