Urban beach_m Dobra karma

Svet ljubezni – ne svet strahu!

Rikki Neave Svet24.si

Je šestletnika zadavil 13-letnik? Golo truplo ...

jansa tonin FB Reporter.si

Matej Tonin se bo uklonil Janezu Janši in ne bo ...

Sezona oddajanja napovedi za odmero davkov Svet24.si

Afera na občini Šmarješke Toplice, nekdanja ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka prvič postala mamica

klara-perko Njena.si

Sanjski moški: Klara se je v šovu slekla do ...

STA
STA
0 16.04.2019 16:47:59

Ivo Jan: Anže lahko pretehta, a tudi drugi morajo dati vse od sebe

Arsen Perić
Slovenski hokejski selektor Ivo Jan ima pred največjim dogodkom v sezoni, drugoligaškim SP v Kazahstanu, ki se bo začelo 29. aprila, kar nekaj skrbi. Zaradi poškodb so nastop že odpovedali nekateri nosilci igre, po drugi strani pa bodo v slovenski izbrani vrsti po dolgem času lahko računali tudi na največjega slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja.

Slovenski hokejisti že nekaj časa trenirajo na Bledu, kjer se pripravljajo na nastop v Kazahstanu. Zadnji del priprav na Bledu se je uradno začel v ponedeljek, čeprav so številni igralci, ki so klubske sezone že končali, tam že dlje časa.

Od 20. aprila bo zasedba na Bledu še močnejša, saj bo takrat na ledu tudi Kopitar, ki se bo po hitrem koncu sezone v NHL domov vrnil 18. aprila.

"Vsak trener je vzhičen, ko sliši, da dobi takšnega igralca, kot je on. A hokej je ekipni šport in ostalih 20 mora dati tudi vse od sebe. Anže lahko pretehta z izkušnjami in kakovostjo, ki jo ima. Reprezentanci se bo pridružil 20. aprila, najverjetneje bo igral obe pripravljalni tekmi z Italijo. Želim si, da bi vsaj zadnjo tekmo, če ne kar obe, igrali z ekipo, kakršna bo šla v Nursultano," je na novinarski konferenci ob začetku sklepnega dela priprav dejal Jan.

O tem, kdo bo igral z njim, pa pravi: "Zamisli je več, pripravljen moraš biti na več scenarijev. V glavi imam že načrt, kdo naj bi s kom igral. Anže je tako velik igralec, da je morda koga tudi strah, da bi igral z njim, a do večjih težav vseeno ne bi smelo priti," pravi Jan, ki bo dokončen seznam (na njem bo sedem branilcev in 13 napadalcev) moral prijaviti 24. aprila.

Verjetno pa bo med aduti slovenske izbrane vrste tudi Jan Drozg, mladi slovenski up je klubsko sezono v Severni Ameriki pravkar končal in je, kot pravi Jan, pripravljen nastopiti v slovenski izbrani vrsti: "Takoj po zadnji tekmi lahko pride v domovino in upam, da se nam bo čim prej pridružil."A če ima pri Kopitarju in tudi Drozgu selektor prijetne skrbi, so te manj prijetne zaradi nekaterih drugih nosilcev igre v zadnjih sezonah. Od ponedeljka je na seznamu tisti, ki jih ne bo na SP, tudi Jan Muršak; seštevek poškodb in drugih okoliščin je pripeljal do tega, da odličnega napadalca tokrat ne bo v slovenskem dresu. Pred njim pa so zaradi poškodb nastope že morali odpovedati tudi Jan Urbas, Žiga Jeglič in Žiga Pavlin.

Prvi preizkus bo sredina testna tekma z Madžarsko v Budimpešti, na kateri pa bo Slovenija še oslabljena, s približno takšno postavo kot na SP naj bi potem odigrala prijateljski tekmi z Italijo na Bledu naslednji teden.

"Koncept igre se vidi. Pri Madžarih prav veliko skrivnosti ni, nekaj jih bo iz Szekesfehervarja, nekaj iz klubov, ki igrajo v slovaški ligi. Vemo, kakšen sistem imajo. Morda bo priložnost, da presenetimo s kakšnim detajlom na SP, ki ga zdaj še ne bo videti. Tudi Belorusija bo igrala z ekipo, kakršna je bila na turnirju v Minsku. V času interneta kakšnih posebnih skrivnosti tako ali tako ni," je pripravljalno tekmo z Madžari, ki bodo tekmeci tudi na SP, napovedal Jan.

O prvem delu priprav na Bledu pa je dejal: "Ni bilo veliko sestankov, bolj smo delal na individualnih vajah in na tem, kako pridemo iz obrambe v napad, pa posebej delo z branilci in napadalci. Da se lahko vsi spoznajo in je potem lažje igrati tekme. V zadnjih dveh tednih pa se bomo bolj posvečali detajlom, obrambni tretjini, izhodu iz obrambne tretjine ... Cilje je tudi, da se uskladimo, da razmišljamo v isto smer in da fantje ne bodo prenasičeni do SP. Da bodo fizično kar najbolje pripravljeni in mentalno sveži za dohod."

V ekipi pa ima Jan za zdaj tudi nekaj mlajših igralcev, ki so na meji odhoda iz selekcije U20, računa pa tudi še na nekaj domačih adutov iz obeh najmočnejših slovenskih klubov, ki ju še čaka zadnje dejanje klubske sezone. Pri Jeseničanih spremlja Luko Kalana, Tadeja Čimžarja in Davida Rodmana, iz Ljubljane pa so kandidati Miha Zajc, Gregor Koblar, Luka Vidmar in Aleš Krajnc.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike