Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 10.12.2018 12:12:07

Mladi risi z odliko odprli svetovno prvenstvo na Poljskem

PZHL
Reprezentanca do 20 let je uspešno prebila led na svetovnem prvenstvu divizije 1B na Poljskem. Četa Aleša Burnika je v prvih dveh dneh turnirja prišla do prav toliko zmag.

Ni bilo lahko, a na koncu so Slovenci tekmovalna dneva končali s popolnim izkupičkom. Najprej so v soboto zvečer strli italijanski oreh, včeraj že ob 13. uri pa jih je čakal spopad z Japonci, ki je bil precej bolj pester kot uvodni.

Slovenija, ki pred odhodom v Tychy ni skrivala visokih ambicij, je te lahko potrdila. Našega selektorja je razveselila predvsem predstava proti Italiji, medtem ko po boju z reprezentanco iz dežele vzhajajočega sonca ni ravno skakal od veselja. "Hitro se je pokazalo, da tekma ne bo lahka. Ekipa se je sicer po dveh zaostankih dobro pobrala, nismo pa navdušili v startu tekme, ko smo bili preveč ležerni," je najprej kritičen pogled na včerajšnji dvoboj takoj po tekmi z Japonci podal Aleš Burnik, nato pa strnil misli po obeh tekmovalnih dneh: "Zagotovo smo zadovoljni, start je bil zelo pomemben, še toliko bolj, ker smo imeli med tekmama tako malo časa. Psihološko smo poskušali fante čim bolj pripraviti in mogoče je to eden od dejavnikov, da v nedeljo nismo bili na taki ravni kot v soboto. Ampak izkupiček je maksimalen, zdaj pa imamo na voljo 48 ur, da se spočijemo in pripravimo na novo tekmo."

hokej mlada reprezentanca 2  u20
PZHL

Danes je prvi tekmovanj prost dan, ki pa kljub temu prinaša trening, toda hkrati so mladi risi včeraj kar pobegnili iz dvorane; enako bodo danes naredili še, kar zadeva hotel, in del dneva verjetno preživeli v nakupovalnem središču, kjer bodo hokej povsem odmislili.

Na led danes ne bodo stopili vsi, razlog za to pa je preprost – nosilce igre je treba čim bolj spočiti. Slovenci so si doslej priigrali veliko preveč kazenskih minut, kar pomeni, da so bolj ali manj vseskozi obremenjeni isti igralci. "Sodniški kriterij je izjemno strog in vseskozi je tako, da igraš ali z igralcem več ali pa z igralcem manj. Zaradi posebnih formacij je minutaža nekaterih manjša, a sem jim že pojasnil, da smo tu zaradi čim boljšega rezultata. Bojim se, da bo tudi v prihodnje tako, da bodo nekateri igrali izredno veliko, dejansko na meji zmogljivosti," nam je pojasnil Burnik, ki seveda upa, da bo kazni, še posebej res neumnih, v prihodnje čim manj. Največje rezerve pa vidi še v zaustavljanju tekmeca pri gradnji napada že v njihovi obrambni ter nato v nevtralni tretjini.

hokej mlada reprezentanca 1  u20
PZHL

Jutri slovenske mladeniče čaka popoldanski boj s Poljaki, domačini, ki pa so morali včeraj orožje položiti pred Italijani. Jutri in v sredo se bo marsikaj odločilo, je prepričan naš sogovornik. "Tu nihče ni za razred slabši in zgodi se res vse mogoče. Težko bo ena reprezentanca prišla do vseh petih zmag," je pred zgoraj omenjeno tekmo med Italijani in Poljaki že pravilno predvidel Burnik.


Italija U-20 - Slovenija U-20 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Tychy – Winter Stadium. 115 gledalcev. Sodniki: Dehaen (Francija), Kliaščeunikau (Belorusija) in Noworyta (Poljska).
Strelci: 0:1 Stojan (Svetina, Brus, 17., PP1), 0:2 Urukalo (Drozg, Predan, 42., PP1), 0:3 Stražišar (Brglez, 44.).
Kazenske minute: Italija U-20 18, Slovenija U-20 12 + 10 (Šturm).
SLOVENIJA: Kogovšek (60:00), Usnik; Stojan, Brus, Svetina, Sodja, Kapel; Urukalo, Klofutar, Kujavec, Predan, Drozg; Pavc, Brun Rauh, Brglez, Seršen, Stražišar; Crnovič, Šturm, Bohinc, Tavčar, Tišlar. Selektor: Aleš Burnik.

Slovenija U-20 - Japonska U-20 5:3 (1:2, 1:0, 3:1)
Tychy – Winter Stadium. 125 gledalcev. Sodniki: van Grinsven (Bel), Korovkin (Kazahstan) in Kosidlo (Poljska).
Strelci: 0:1 Nakajima (Hanzava, 6.), 1:1 Klofutar (Drozg, Urukalo, 16., PP1), 1:2 Hirota (Hanzava, 19., PP1), 2:2 Kujavec (Kapel, Sodja, 21.), 3:2 Drozg (Urukalo, Predan, 42., PP1), 4:2 Predan (Drozg, 56.), 5:2 Predan (Stojan, Drozg, 60., PP1), 5:3 Šimanuki (Nakajima, Jasuda, 60.).
Kazenske minute: Slovenija U-20 24, Japonska U-20 16.
SLOVENIJA: Usnik (60:00), Kogovšek; Stojan, Brus, Svetina, Sodja, Kapel; Urukalo, Klofutar, Kujavec, Predan, Drozg; Pavc, Brun Rauh, Brglez, Seršen, Stražišar; Crnovič, Šturm, Bohinc, Tavčar, Tišlar. Selektor: Aleš Burnik.

Vsi izidi: Japonska – Madžarska 1:3 (0:2, 0:1, 1:0), Ukrajina – Poljska 2:4 (1:1, 1:1, 0:2), Italija – Slovenija 0:3 (0:1, 0:0, 0:2), Slovenija – Japonska 5:3 (1:2, 1:0, 3:1), Poljska – Italija 1:3 (0:1, 0:0, 1:2), Madžarska – Ukrajina 9:3 (1:2, 4:0, 4:1)

Vrstni red: 1. Madžarska  točk, 2. Slovenija 6, 3. Poljska 3, 4. Italija 3, 5. Japonska 0, 6. Ukrajina 0

Članki iz rubrike