Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.12.2018 22:27:35

Calcit Volley z zmago proti Mariboru na drugo mesto

Oba derbija 9. kroga odbojkarskega prvenstva sta bila v Kamniku. Calcit je bil neuspešen v ženskem, v katerem je moral priznati premoč GEN-I Volleyju, v moškem pa je bil kamniški klub uspešnejši, s 3:0 je v izenačenem dvoboju premagal Maribor in ga prehitel na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Vodilni ACH Volley je tako še povečal prednost.

Kamničani so Mariborčane letos že premagali v pokalu, tako da so v tekmo vstopili samozavestni in prepričani v svoj uspeh, čeprav so tudi tokrat igrali brez korektorja Maxona Pereire, ki čaka na operacijo in bo odsoten dalj časa. Njihova samozavest se je pokazala predvsem v končnicah, prav v vseh nizih je bilo vse do zadnjih trenutkov izenačeno. Odločilni trenutek prvega niza je bil as Matije Jereba za 22:19, svoje je dodal še blok Mihe Bregarja, s katerimi so domači prišli do štirih zaključnih žog, Bregar pa je nato z blokom tudi končal niz.

V drugem nizu so domači že zaostajali s 7:12, prvič pa so povedli pri izidu 19:18. Sašo Štalekar je nato svoji ekipi priboril dve zaključni žogi, drugo je tudi izkoristila. V tretjem nizu so imeli gosti dve priložnosti za znižanje zaostanka na 1:2, niso ju izkoristili, junak pa je nato postal Andrej Štembergar Zupan, ki je najprej z blokom zagotovil prednost Kamničanom, nato pa še zaključil napad za zmago.

"V določenih trenutkih sta obe ekipi igrali na zelo visoki ravni, predvsem kar se borbenosti tiče, je pa res, da bi morali nekaj žog bolj konkretno odigrati in si narediti točkovno prednost pred vstopom v samo končnico. Tega nismo naredili, je pa ena od odlik naše ekipe, da se v težkih trenutkih vrne v igro in za to področje moram fantom samo čestitati. Kakšne detajle v igri pa bomo morali s treningi popraviti," je bil zadovoljen domači trener Aleš Hribar.

"Na koncu so odločale izkušnje, ki so na strani domače ekipe. V ključnih trenutkih tekme nismo izkoristili žoge ali dveh, Kamničani pa so. Pred nami je še veliko dela, medtem ko so domačini opravičili vlogo favorita. Tekmo smo odigrali po svojih najboljših močeh, fantom čestitke za borbeno igro, borili so se za vsako žogo, žal pa smo naredili kakšno napako preveč. Vseeno pa vse čestitke Kamničanom, ki ima izkušeno ekipo in dolgo klop," pa je športno priznal poraz trener gostov Sebastijan Škorc.



Salonit je v prejšnjem krogu po porazu s Krko moral predati tretje mesto, jezo pa je stresel proti Krki, ki je bila v Kanalu povsem nemočna. Kanalci so začeli silovito, odličen sprejem jim je omogočal učinkovite akcije, v prvem nizu so tekmecem dopustili le 12 točk. Še najbolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so imeli gostitelji nekaj črnih minut, že zanesljivo vodstvo so zapravili, a se še pravočasno zbrali, pri čemer so jim pomagali tudi tekmeci, ki so delali veliko napak. Teh je bilo na novomeški strani tudi v tretjem nizu, tako da dvoma o zmagovalcu ni bilo. Najboljši igralec tekme je bil Hrvat Fran Peterlin, ob odličnem odstotku uspešno zaključenih napadov je dosegel 17 točk.

Panvita je v Hočah končno prišla do prve gostujoče zmage, čeprav tudi to tekmo ni odigrala brez nihanj. Prva dva niza je dobila prepričljivo, dolgo časa zanesljivo vodila tudi v tretjem, toda nato predvsem zaradi sprejema, ki jim je delal težave skozi vso tekmo, zašla v črne minute in domači so izid znižali. Želeli so priti tudi do izenačenja, bila na dobri poti, toda Prekmurci so se na krilih razpoloženih Gorazda Flisarja, ki je dosegel 15 točk, od tega kar sedem z blokom, ter Zlatka Pulka vrnili, z dobro končnico prišli tudi do svoje tretje zmage v sezoni.

Hoče so s porazom zdrsnile na zadnje mesto prvenstvene razpredelnice, prehitele so jih Črnuče, ki so pripravile še eno presenečenje. Ne tako veliko, kot je bila zmaga nad Calcitom, ampak tudi točka proti kranjski Hiši na kolesih jim pomeni veliko. Še posebno, ker so se do nje dokopale po zaostanku z 0:2. V "tie breaku" je bilo dosegljivo še kaj več, a so končnico odigrale nezbrano, kar so gostje izkoristili.

Vodilni ACH Volley je svojo nalogo uspešno opravil že v četrtek, po zaslugi bloka je ekspresno premagal Šoštanj Topolšico.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike