klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 08.12.2018 22:28:08

Novogoričankam še zmaga v Kamniku

Odbojkarice GEN-I Volleyja so najboljša ekipa prvega dela 1. A DOL za ženske. Po zmagi pred 14 dnevi na gostovanju v Mariboru pri Novi KBM Braniku so dobile še drugi derbi, uspešne so bile tudi v Kamniku, kjer so Calcit ugnale s 3:0 (21, 19, 22).

Po devetih krogih so pred sezono močno okrepljene Primorke še brez poraza in bodo imele na polovici rednega dela prvenstva vsaj dve točki prednosti pred Kamničankami, ki jih čaka še zaostala tekma s Formulo Formisom, in štiri pred Mariborčankami.

Dvoboj med Calcitom in GEN-I Volleyjem, dveh doslej še neporaženih ekip, je bil kljub izidu 0:3 izenačen, gostje pa so imele v vsakem nizu obdobje, v katerem so si priigrale odločilno prednost. V prvem je bilo to v zaključku, v drugem na sredini, v tretjem pa na začetku.

V prvem nizu so imele pobudo gostiteljice, ki so nekajkrat vodile za tri točke, nazadnje s 15:12. Toda servisi Klare Perić so tehtnico prevesili na stran Novogoričank, s petimi zaporednimi točkami so prešle v vodstvo, v končnici pa so se s servisi Tine Grudine, eno od številnih igralk, ki so že nosile tudi dres Calcita, prednost še povečale, Grudina je niz končala z asom.

Začetek drugega niza je bil poln preobratov, najprej so domače po zaslugi začetnih udarcev povedle s 3:0, nato so gostje dosegle osem zaporednih točk, Kamničanke so se približale na 8:9, odločilna pa je bila naslednja serija točk GEN-I Volleyja, s katero je povedel s 14:9. Visokega vodstva novogoriške odbojkarice niso več zapravile, kajti vse preveč servisov domače ekipe je končalo v avtu, niz pa je še enkrat zaključila Grudina.


Primorke so nato na začetku tretjega niza povedle s 7:0, domače so jih nato lovile, nekajkrat prišle na dve točki zaostanka, toda več jim tekmice niso dovolile.

"Čeprav nismo izgubili niza, to še zdaleč ni bila lahka zmaga. Calcit Volley je veliko tvegal na servisu, kar je logično, na njegovo žalost pa je v tem elementu igre naredil preveč napak. Kamničanke sicer niso igrale slabo, bile so nevarne, zato vem, da nas v polfinalu pokala Slovenije čaka težko delo. Osebno nisem verjel, da lahko prikažemo tako dobro igro, saj smo se šele v petek zjutraj vrnili s Finske," je po tekmi dejal Vasja Samec Lipicer.

Domači trener Gregor Rozman pa po porazu ni skrival razočaranja: "Po porazu z 0:3 je težko reči, da smo bili enakovredni Novogoričankam, je pa res, da smo naredili preveč napak, predvsem pri servisu. Tu je bila danes razlika. Ne bom rekel, da edina, je bila pa največja in ta je šla v koristi nasprotnic. Res je, da se bomo kmalu srečali tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja, vendar današnja tekma ni bila nič manj pomembna. Škoda, zapravili smo priložnost, da bi prvi del prvenstva končali na prvem mestu, igrali smo doma, določene zadeve niso bile slabe, na njih bo treba graditi in se pripraviti na zaključni turnir."

Poraz Kamničank in dejstvo, da imajo tekmo manj, so izkoristile igralke Nove KBM Branika, ki so gladko premagale Luko Koper, težav ni imela niti druga ekipa Calcita, ki je s 3:0 zmagala v Puconcih.

Že med tednom je Formula Formis z lahkoto ugnala Ljutomer, SIP Šempeter pa se je presenetljivo mučil na gostovanju pri Ankaranu Hrvatinom, na koncu je zmagal s 3:2.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike