chris martin Odkrito.si

Chris Martin: Poljubljal se je z angleško ...

hrondit, meteorit, Maryborough Svet24.si

FOTO: Mislil je, da je našel zlato, a je našel ...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

tess holliday Svet24.si

FOTO: 130-kilogramov težka manekenka na plaži ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

STA
STA
0 09.12.2018 09:21:29

Stevens zaradi zapleta z dokumenti ostal brez nastopa na 50 m prsno

Arsen Perić
Slovenski plavalni reprezentant Peter John Stevens na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Hangzhouju na Kitajskem ne bo nastopil na tekmi na 50 m prsno. Razlog je v papirjih za bivanje v ZDA, saj plavalcu kranjskega Triglava in univerze Tennessee 15. decembra poteče študentski status, zato se mora Stevens do takrat vrniti v Knoxville.

"Šele v sredo sem izvedel, da nisem dobil ustreznega ameriškega dokumenta, da bi sploh dobil vizum za Kitajsko. Sem sem prišel le s šestdnevno tranzitno vizo in do 15. decembra, ko mi poteče študentski vizum v ZDA, se moram vrniti v Tennessee, sicer ne bom dobil dokumentov in se moral vrniti v Slovenijo," je povedal Stevens, eden od kandidatov za kolajno na 50 m prsno in branilec srebra s prejšnjega tekmovanja v kanadskem Windsorju pred dvema letoma.

V nadaljevanju je Stevens izpostavil, da bi sicer lahko nastopil na SP, a bil nato prisiljen, da bi se v ZDA vrnil s turistično vizo in potreboval vsaj leto dni, da si spet zagotovi status, ki ga je pridobil s študijem v Knoxvillu in pot do vize za športnike. "Plačal sem celo 2000 evrov, da bi dobil izredno dovoljenje in ustrezne dokumente za nastop na SP, a na koncu brez uspeha in s tem se zdaj ukvarja moj odvetnik," še pravi trenutno najizkušenejši slovenski plavalec.Kot pravi, je predčasna vrnitev v ZDA nujna, saj mu v nasprotnem grozi, da bo moral pobrati vse svoje stvari in se čez noč preseliti v Slovenijo: "Mislim, da lahko papirje po izteku študentske vize uredim v 30 dneh in v ZDA ostanem brez omejitev."

Ena od možnosti za Stevensa je bila tudi tako zaželena zelena karta. "Ta proces je še daljši. Upal sem, da bom zadeve lahko uredil, na koncu pa sem se moral odločiti. Žal me na 50 m prsno ne bo, na 100 m prsno in 100 m mešano pa bom le nastopil," je še dejal plavalec, ki si na 100 m prsno zdaj želi finale.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike