ana dolinar Odkrito.si

Ano Dolinar je to povsem strlo

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. septembra

Apokaliptična Petisvet

Nostradamus videl, kaj nas čaka

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

Joaquin Phoenix, Joker Svet24.si

FOTO: Je bil Heath Ledger najboljši? Tak bo novi ...

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

žiga 2 bar Njena.si

Barovec Žiga po šovu razkril, kdo je v resnici

STA
STA
1 20.02.2018 11:52:07

Kaj čaka SLOVENSKEGA GREŠNIKA? Potem ko je padel na DOPINŠKEM TESTU, mora hokejist Žiga Jeglič v 24 urah ...

IIHF
Žiga Jeglič v velikih težavah.

Slovenski hokejist Žiga Jeglič je bil med olimpijskimi igrami v Pyeongchangu pozitiven na dopinškem testu. Zaradi pozitivnega testa Jeglič danes ni igral na odločilni tekmi za četrtfinale proti Norveški, ki jo je Slovenija po podaljšku izgubila z 1:2, po njej pa je CAS ADD podal uradno izjavo.

Kot so zapisali, so po sodelovanju vseh vpletenih strani (Mok, igralec in OKS) sprejeli odločitev, da je športnik do konca iger suspendiran in da ne sme biti več udeleženec iger.

To pomeni, da mora Jeglič v 24 urah tudi zapustiti olimpijsko vas, postopek proti njemu, pri CAS ADD so poudarili, da je igralec sprejel dopinško kršitev, pa se bo nadaljeval po končanih igrah.

OKS je tudi sodeloval pri tem uradnem pojasnilu, na katerem so v angleščini ponovili kratko izjavo za javnost, ki so jo slovenskim medijem posredovali že pred tekmo. Prav tako je bila na uradnem dokumentu o primeru tudi izjava Žige Jegliča, prevedena v angleščino.

Kot je po tekmi pojasnil tiskovni predstavnik slovenske olimpijske reprezentance Brane Dmitrović, bo Jeglič v 24 urah zapustil olimpijsko vas, zdaj iščejo nadomestno namestitev zanj, potem pa bo čim prej dopotoval v domovino.

Značke: zoi 2018, hokej, doping

Članki iz rubrike