favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

hu
hu
0 18.02.2018 09:42:00

Če ne bo velikega presenečenja, je že jasno, s kom se bodo risi pomerili za četrtfinale olimpijskih iger

www.alesfevzer.com
Slovenski hokejisti so z zmago nad Slovaško z odliko opravili s prvim delom olimpijskega turnirja v Pjongčangu. Zdaj čakajo na tekmeca v repasažu.

Kot vse kaže, bodo Slovenci na posebni lestvici, ki bo dala pare repasaža, uvrščeni na drugo mesto. Če bi se danes zgodila senzacija nad senzacijami v obliki visokega poraza Kanade z gostiteljico Južno Korejo (s sedmimi oziroma osmimi zadetki razlike), bi se ekipa Karija Savolainena celo zavihtela na prvo mesto, vendar to se kajpada ne bo zgodilo.

Slovenija bo tako v torkovem repasažu za uvrstitev v četrtfinale igral s predzadnjo reprezentanco, ki bo po današnjem porazu z Nemčijo (2:1 po streljanju kazenskih strelov) skoraj zagotovo Norveška. Zadnjeuvrščena Južna Koreja jo lahko na tem mestu prehiti le v primeru, če bi se izognila zelo verjetnemu porazu s Kanado.


Kdaj točno v torek bodo igrali Slovenci, bo znano po vseh odigranih tekmah prvega dela - danes okoli 15. ure. Termini tekem rapasaža so 4.10, 8.40 in 13.10.

Slovenija in Norveška sta se nazadnje pomerili na lanskem svetovnem prvenstvu, v Parizu so bili boljši vikingi s 5:1. Norvežani so sicer dobili zadnje tri medsebojne dvoboje - vse na svetovnih prvenstvih: ob lanski zmagi tudi 2015 (3:1) in 2013 (3:1). V letih 2010 in 2011 je bila Slovenija dvakrat boljša na tekmah serije EuroChallenge: 5:2 in 4:1.

Zadnjo zmago nad vikingi so Slovenci torej dosegli 15. decembra 2011, v Tivoliju so bili boljši s 4:1. Strelci zadetkov (D. Rodman 2, Kovačević in Sabolič) so tudi člani olimpijske reprezentance v Pjongčangu.

Članki iz rubrike