20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

hu
hu
0 08.11.2014 20:49:29

Kopitar: Vsi z veseljem opravljajo svojo nalogo

Arsen Perić
Slovenski hokejisti so v tekmi zadnjega kroga prijateljskega turnirja evropskega izziva v Ljubljani premagali Avstrijo s 3:1 (2:1, 1:0, 0:0).

Prvi turnir v novi sezoni se je končal s tretjo zmago Slovenije, kar je varovancem Matjaža Kopitarja prineslo prvo mesto.

Tokrat je bilo tudi vzdušje v dvorani Tivoli nekoliko bolj živahno, saj se je zbralo več gledalcev kot na prvih dveh tekmah skupaj.

Selektor danes ni mogel računati na Jana Urbasa in Anžeta Kuralta, prav tako pa ni bilo Roberta Saboliča, ki je v dogovoru s klubom nastopil le proti Belorusiji. Pred dvobojem je zaradi bolezni odpadel še branilec Aleš Kranjc. Obe ekipi sta bili tako daleč od popolnih zasedb, Avstrija pa je po lanski sezoni sicer tudi precej pomladila izbrano vrsto in zamenjala selektorja, zdaj jo vodi Daniel Ratushny.

V vratih je tokrat dobil priložnost še tretji vratar v postavi, Gašper Krošelj. V prvem napadu je namesto Urbasa ob bratih Rodman priložnost dobil Žiga Pance, prvič pa je zaigral tudi mladi Aljaž Uduč.

Za razliko od prvih tekem so tokrat Slovenci s starimi znanci z druge strani Karavank hitro prišli do svoje igre, pa tudi zadetki so začeli padati hitro.

"Do sebe sem zelo kritičen, upal sem, da bom dal več, in tudi vem, da lahko dam več. Bili so tudi dobri trenutki, ne smem biti preveč kritičen, Žiga pa je danes v najinem napadu odigral zelo dobro. Res je, da si bolj zapomnimo pomembne tekme, je pa vseeno lepo, da smo turnir končali tako, kot smo želeli, tudi gledalcev je bilo danes več. Spet pa so bili na drugi strani Avstrijci ..." je povedal kapetan Marcel Rodman.


Že v četrti minuti je bil na pravem mestu pred vrati branilec Sabahudin Kovačević, a so nato gostje v isti minuti prišli do izenačenja, ko je odbiti plošček v gol pospravil Brian Lebler.

Na drugi zadetek Risov pa ni bilo treba dolgo čakati; v 11. minuti je vratar David Madlener plošček le odbil, v gol pa ga je potisnil Ken Ograjenšek.

Ob številčni prednosti pred koncem prvega dela bi lahko Slovenija prednost še povišala, vendar Boštjan Goličič ni bil dovolj natančen.

V nadaljevanju sta si obe ekipi pripravili nekaj priložnosti, domači so imeli nov "power-play", ki je ostal neizkoriščen. Krošelj se je sredi tekme izkazal ob prodoru Leblerja, pozneje, ko so Avstrijci nekoliko močneje pritisnili in imeli tudi prvič na tekmi igralca več, pa je zbral še nekaj obramb. Žiga Pance pa je imel nato, ko so imeli moža več na ledu domači, lepo priložnost, a je meril natančno v Madlenerja.

PER_4519
Arsen Perić

Zato pa so slovenski igralci pred koncem tretjine le izkoristili tretjo avstrijsko kazen v tem delu igre in Ograjenšek je z drugim golom na tekmi zagotovil mirnejšo zadnjo tretjino.

V tej so gostje na vsak način hitro želeli priti do zadetka, ki bi jim omogočil tesno končnico in morebiten boj za zmago; a domači so bili trdni v obrambi, dobro pa je bil razpoložen tudi Krošelj in Slovenija je brez večjih težav nadzorovala potek tekme.

Zbranost ni popustila niti ob številčni prednosti, Krošelj se je spet izkazal v 54. minuti, ko je bil pred njim sam Benjamin Pertik, vratar pa je plošček odbil čez gol. Slovenci so v tem delu tekme večino časa prebili pred svojim golom, ki je ostal nedotaknje. David Rodman je, ko so tekmeci poskusili še brez vratarja, zadel vratnico.

"Zadovoljen sem s pristopom, tako kot zmeraj. Odigrali smo kljub težavam, ne spomnim se, kdaj smo imeli nazadnje toliko težav s poškodbami. A ostali fantje so stopili v njihove čevlje, izkoristili svoje priložnosti, nekateri bolj, drugi manj. Moramo vedeti, da nimamo kdo ve kako širokega izbora. A vsak, ki pride, je seznanjen s svojo nalogo in vsi jo z veseljem opravljajo. Že to, da se vsak trudi po najboljših močeh, je včasih dovolj in spodbudi druge, da dajo od sebe svoj maksimum," je po turnirju svoje fante pohvalil selektr Kopitar.

V prvi današnji tekmi so Japonci premagali Belorusijo s 4:2 (1:0, 3:2, 0:0). Samuraji so povedli z zadetkom Takume Kavaija, Juto Osava je vodstvo podvojil, vendar so se Belorusi vrnili po zadetkih Aleksandra Levka in Sergeja Šelega. A še v drugem delu sta zadela Rjo Tanaka in Jušihiro Hirano, v zadnji tretjini se rezultat ni več spremenil.

Slovenija - Avstrija 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Ljubljana - dvorana Tivoli, gledalcev 2000, sodniki: Fajdiga, Zrnič (glavna), Hribar, Zgonc (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Kovačevič (D. Rodman, Pance, 4.), 1:1 Lebler (Ganahl, Koch, 4.), 2:1 Ograjenšek (Robar, Goličič, 11.), 3:1 Ograjenšek (Koren, Goličič, 39.).
Kazenske minute: Slovenija 6, Avstrija 12.

1. krog
Slovenija - Japonska   3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Avstrija - Belorusija  3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
2. krog
Slovenija - Belorusija 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Japonska - Avstrija    1:5 (1:0, 0:2, 0:3)
3. krog
Japonska - Belorusija  4:2 (1:0, 3:2, 0:0)
Slovenija - Avstrija   3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

LESTVICA
1. Slovenija  3  3  0  0  9:2   9
2. Avstrija   3  2  0  1  9:6   6
3. Japonska   3  1  0  2  6:10  3
4. Belorusija 3  0  0  3  4:10  0

Članki iz rubrike