20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

bk
bk
0 07.11.2014 23:08:47

Ograjenšek: Vedno je lepo zadeti, če je pa to prvič in v Tivoliju, je še toliko lepše

Grega Wernig
Dve tekmi, dve zmagi. Slovenski hokejisti na domačem turnirju dobro zastopajo barve naše države. Po Japoncih so nocoj brez prejetega zadetka ugnali še Beloruse.

"Če ne dobiš gola, je to dober rezultat, tudi trener je s tem seveda zadovoljen," je bila prva misel Boštjana Goličiča, ko je prišel na hodnike v dvorani Tivoli.

"Mislim, da smo tekmo začeli veliko bolj kot včeraj, na kar nas je selektor opozoril pred srečanjem. Igrati smo morali bolj agresivno, saj oni igrajo prav na tak način. Belorusi so vselej dober tekmec, dobro igrajo s ploščkom, a se mi zdi, da smo se jih dobro postavili po robu," je dogajanje na ledu še pokomentiral strelec vodilnega zadetka Slovenije Goličič.

Ken Ograjenšek je bil prav tako dobre volje. Tudi on je zadel, šlo je celo za njegov prvi gol v članski reprezentanci. "Vedno lepo zadeti, še posebej pa, če gre za prvi gol, po vrhu pa smo še Tivoliju," se je široko smejalo napadalcu, ki si letos kruh služi v francoskem Epinalu, kamor se je preselil ravno iz Olimpije.



KRISTAN VEDNO NA MESTU
Tudi Ograjenšek je razkril svoj pogled na srečanje. On se z Goličičem ni povsem strinjal, opomnil je, da je bil začetek spet slabši. "Trener nam je dejal, da se moramo še bolj prebuditi, in ko smo se, smo dali dva gola in si s tema ustvarili lepo prednost. V zadnji tretjini smo malo popustili, a s tretjim zadetkom smo si zagotovili zmago. Mislim, da smo tudi v obrambi dobro igrali, ko je bilo treba, je bil kot vedno na mestu Robert Kristan. To je to."

MOČNI BELORUSI, BREZGLAVI JAPONCI
Z obema sogovornikoma smo se obrnili tudi v razlike v igri na obeh tekmah. Beloruski in japonski stil igre sta kot noč in dan. "Belorusi zelo igrajo na telo, so močni, delajo majhne prekrške, ki jih sodniki ne dosodijo. Z njimi se boriti je zelo fizično naporno. Japonci na drugi strani drsajo brez glave, kar je povsem drugače, česar smo vajeni. A obe moštvi sta dobri in smo lahko kar veseli, da smo po dveh dneh še nepremagani," je dejal Goličič, Ograjenšek pa je še dodal: "Če imaš v plošček v napadu, je proti Belorusom lažje igrati. Ko nimajo ploščka, se ne borijo tako močno kot Japonci, a Belorusi imajo raje plošček in je bilo veliko težje igrati, ko so ga imeli oni v posesti."

Članki iz rubrike