pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 07.11.2014 23:07:17

Selektor tokrat bolj zadovoljen

Grega Wernig
Slovenska reprezentanca je bila tudi po drugem dnevu prijateljskega turnirja EIHC lahko zadovoljna.

Po zmagi nad Japonci, so risi ugnali tudi Belorusijo, jutri bo za višek turnirja poskrbel boj s severnimi sosedi, s katerimi se bodo Slovenci udarili za prvo mesto na turnirju.

Pred drugo tekmo tridnevnega turnirja so iz strokovnega štaba naše izbrane vrste sporočili, da je z napadalcem Anžetom Kuraltom, ki je četrtkovo srečanje zaradi poškodbe gležnja predčasno končal, precej boljše kot so mislili, da bo. Kuralt je vseeno sinoči srečanje spremljal s tribune, namesto njega je Matjaž Kopitar v postavo vključil Roberta Saboliča, za vsak primer, predvsem, če bi prišlo do še kakšne poškodbe, pa je selektor v svojo četo povabil še mladega igralca Olimpije Aljaža Uduča.

GW1_7320
Grega Wernig

Po tekmi s samuraji je Kopitar svoje varovance pokritiziral le zaradi igre v prvi tretjini, zanimivo je, da je uvodnih 20 minut sinočnjega srečanja minilo na skoraj identičen način. Belorusi, s katerimi se bodo Slovenci maja prihodnje leto srečali tudi na SP elitne divizije v Ostravi, so v prvem delu pokazali boljšo igro kot Slovenci.

Beloruske akcije so bile bolj dovršene, zaključki le teh bolj konkretni, a čeprav je imel Robert Kristan za odtenek več dela, je tega dobro opravil. Domača četa se je boljše sicer izkazala v zadnjih minutah prve tretjine, ko je v igri z igralcem manj zaigrala bolj poletno, kasneje pa sama v power playu pokazala premalo, da bi na prvi odmor odšla z golom prednosti.

Je pa zato na drugega odšla z dvema. V drugi tretjini so risi prestavili v višjo prestavo, veliko bolj so "leteli" po ledu, nevarnih priložnosti pred beloruskim golom je bilo veliko več, vratar Igor Brikun se je veliko bolj preznojil, za bolj aktivno in podjetno igro pa so bili Slovenci tudi nagrajeni.

Najprej je maloštevilno občinstvo - v Tivoli je prišlo nekaj več kot tisoč ljubiteljev hokeja - iz svojih sedežev vstalo v 25. minuti. Največ dela je v akciji za vodstvo z 1:0 opravil David Rodman, ki je plošček v napadalni tretjini v boju z dvema Belorusoma kar nekaj časa pametno držal na ogradi, ga nato poslal za gol, kjer ga je pričakal Robert Sabolič, ki je pred golom našel Boštjana Goličiča, ki je z umirjeno potezo plošček poslal v mrežo.

GW1_7342
Grega Wernig

Da so navijači še drugič ta večer zaslišali priljubljeno Golico, ni trajalo dolgo. Štiri minute kasneje so Slovenci še drugič zaigrali z igralcem več in to tudi unovčili. Hitra kombinacija s tremi podajami je razorožila belorusko obrambo, med strelce pa se je vpisal Ken Ograjenšek.

Igra Slovenije tudi v tretji tretjini ni razočarala. Ritem Kopitarjevi četi ni padel, še vedno so bili močnejši na palici, akcije so bile izdelane, Kristan je bil sila zanesljiv. Do napak je še vedno prihajalo, a vse so Slovenci popravili z borbenostjo. 

Belorusi so v začetku tretjine v power playu zadeli vratnico (plošček se je od te odbil naravnost v obraz branilca Jakoba Milovanovića, a je ta nadaljeval z igro), tudi kasneje nekajkrat nevarno zapretili, a risi niso pustili, da bi ta večer plošček pristal v slovenski mreži. Je pa na drugi strani moral Brikun še enkrat seči v gol in iz njega potegniti tega. 

Med strelce se je v 47. minuti vpisal Marcel Rodman, ki je plošček srečno zbezal v gol le nekaj sekund po prihodu kaznovanega Belorusa na led. Zaradi nove kazni so takrat naši hokejisti napadali s šestimi igralci. Naj še omenimo, da v zadnji tretjini ni igral Jan Urbas, ki je utrpel poškodbo noge, ne ve se še, ali bo jutri nared za igro.

V soboto zvečer bo ledena dvorana v največjem ljubljanskem parku verjetno veliko bolj napolnjena. Slovenija in Avstrija, ki je včeraj na prvi tekmi s 5:1 odpravila Japonsko, se bosta pomerili za prvo mesto na turnirju.

"Vedeli smo, kaj približno nas čaka. Zelo močni so na palici in v duelih, kar se je tudi izkazalo. Mislim pa, da smo bolje začeli tekmo kot včeraj. To je ključ, da nisi v zaostanku in da potem to loviš. Izkoristili smo svoje priložnosti, vsi branilci pa so igrali zelo dobro, tudi izhod iz naše tretjine je po začetnih težavah stekel. Napak je bilo minimalno, kar je bilo, pa je popravil Robert. Pomembno je začeti tekmo na visoki ravni in to stopnjevati, mislim, da smo se danes kar dobro držali," je po drugi zmagi povedal selektor Kopitar.


Slovenija - Belorusija 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Ljubljana - Dvorana Tivoli. 1100 gledalcev. Glavna sodnika: Kralj in Trilar. Linijska sodnika: A. Lešnjak in Pahor (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Goličič (Sabolič, D. Rodman, 25.), 2:0 Ograjenšek (Sabolič, Vidmar, 29., PP1), 3:0 M. Rodman (D. Rodman, Kovačević, 47.).
Kazenske minute: Slovenija 8, Belorusija 8.
SLOVENIJA: Kristan; Krošelj; Kovačević, Kranjc, D. Rodman, M. Rodman, Urbas; Vidmar, Robar, Ograjenšek, Goličič, Sabolič; Gregorc, Milovanović, M. Hočevar, Mušič, Pance; Podlipnik, Štebih, Koblar, Pešut, Koren.

1. KROG 
Avstrija - Belorusija 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Slovenija - Japonska 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
2. KROG
Japonska - Avstrija 1:5 (1:0, 0:2, 0:3)
Slovenija - Belorusija 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
3. KROG
Belorusija – Japonska (sobota ob 14.30)
Slovenija – Avstrija (sobota ob 18.30)

LESTVICA
1. Avstrija 2 2 0 0 0 8:3 6
2. Slovenija 2 2 0 0 0 6:1 6
3. Belorusija 2 0 0 0 2 2:6 0
4. Japonska 2 0 0 0 2 2:8 0
Galerija

Članki iz rubrike