Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
10.10.2024 13:29:03
Deli članek:

Nik Zupančič še do nemškega skalpa, Muršak si je v Švici podredil prvaka

Unia

Te dni se je s tekmami 5. kroga nadaljevala hokejska liga prvakov CHL.

Fehervar Anžeta Kuralta je izgubil še petič, Skellefteå je bila na domačem ledu boljša s 4:2, Kuralt je v statistiko vpisal eno malo kazen.

V Pragi je bil neuspešen sicer v vseh statistikah boljši Bremerhaven, a Sparta je Nemcem uspela 'ukrasti' zmago s 4:2. Ob porazu je moral Miha Verlič enkrat na klop za kaznovane, Žiga Jeglič pa je v 50. minuti podal za znižanje zaostanka na 2:4.

Nemško moštvo je izgubilo tudi na gostovanju pri klubu, ki ga vodi Nik Zupančič, Unia Oswiecim je s 4:1 ugnala Straubing in slavila drugič v tem tekmovanju.

Do prve zmage je prišel tudi celovški KAC, pri katerem je prvo tekmo letos v ligi CHL odigral Jan Muršak, medtem ko Luke Gomboca zaradi bolezni ni bilo v postavi.

Celovčani so v Ženevi po podaljšku s 3:2 premagali Servette. KAC je v 9. minuti izgubljal z 0:2, nato pa v popolnosti uspel spreobrnil potek srečanja.

Zadnji krog rednega dela je na sporedu v torek in sredo, pred tem pa je v vodstvu švedski Färjestad (14 točk). Bremerhaven ima devet točk in je osmi, Unia je z osmimi na 15. mestu, KAC je s petimi 19., Fehervar nima nobene in je na predzadnjem, 23. mestu. V osmini finala se bo borilo 16 ekip.