Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
10.10.2024 11:45:36
Deli članek:

Anže Kopitar: Težko je napisati bolj črn scenarij, najhuje pa, da ničesar nista naredila narobe

MPA

Anže Kopitar bo v noči na petek po slovenskem času krenil že v svojo 19. sezono v ligi NHL.

V sredo zvečer se je slovenskim predstavnikom medijev javil iz Buffala, kjer ga čaka prvi obračun nove sezone.

Z njim smo se pogovarjali o več temah, beseda je tako tekla o klubski sezoni, njegovi pripravljenosti, o še vedno velikem veselju do igranja hokeja, ...

Uvod v sezono lige NHL je že, in še bo, zaznamovala tudi tragedija, do katere je prišlo konec avgusta. Takrat je hokejski svet zajokal, ko je v prometni nesreči pijani voznik na predvečer sestrine poroke do smrti povozil 31-letnega Johnnyja Gaudreauja in njegovega mlajšega brata Matthewa.

Ameriški reprezentant ki je 11 let igral v ligi NHL, od tega devet let v Calgaryju, je za seboj pustil ženo Meredith, dveletno hčerko, dobrega pol leta starega sina, njegova žena pa je pred tedni dodatno razkrila, da je noseča z njunim tretjim otrokom, za katerega je njen soprog vedel, spoznal ga ne bo nikoli.

"Osebno ga prav dobro nisem poznal, nekaj mojih soigralcev pa je z njim igralo, ... Težko je napisati bolj črn scenarij, kot je ta, do katerega je prišlo," je z nejevero v glasu dejal Anže: "Obe ženi pričakujeta otroka, umrla sta dan pred sestrino poroko, ... Groza, res groza."

"Najhuje je bilo to, da nista naredila ničesar narobe, vse sta naredila pravilno. Imeli so zabavo, nista vozila in potem se zgodi to. Katastrofa."

"Ta tragedija se je močno dotaknila celotega hokejskega sveta, ne samo klubov, kjer je Johnny igral, ali samo fantov, ki so z njim igrali oziroma, ki so ga, ju dobro poznali. Velika tragedija ... Upam, da nihče od nas tega nikoli ne bo občutil," je dejal najboljši slovenski hokejist.