Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
30.08.2024 14:51:55
Deli članek:

Tragična smrt hokejskega zvezdnika, dan pred sestrino poroko sta z bratom kolesarila, ko se je ...

Profimedia

Hokejski svet je pretresla velika tragedija.

Moštvo lige NHL, najboljšega hokejskega tekmovanja na svetu, Columbus Blue Jackets, je sporočilo, da je tragično umrl napadalec 31-letni Johnny Gaudreau in njegov 29-letni brat Matthew.

V četrtek sta brata Gaudreau kolesarila v Salem Countyju v New Jerseyju, kjer bi se morala v petek udeležiti sestrine poroke, ko se je vanju zaletel avtomobil, ki je prehiteval drugega. V prometni nesreči sta oba izgubila življenje. Po prvih podatkih naj bi bil voznik, 43-letni Sean Higgins vinjen, policisti so ga aretirali in ga obdolžili "povzročitve smrti z avtom."

"Johnny Hockey", kot so klicali zvezdnika Columbusa in ameriške reprezentance, s katero je preteklo sezono na majskem svetovnem prvenstvu osvojil bronasto odličje, je v ligi NHL igral 11 sezon, bil sedemkrat tudi del tekme All-Star in bil na sploh zelo priljubljen med navijači.

Največji pečat je Gaudreau, tudi oče dveh otrok, 6-mesečnega dojenčka Johnnyja ml. in slabi dve leti stare malčice Noe, v ligi NHL pustil v Calgaryju, kjer je igral devet sezon.

Gaudreau je na 763 tekmah rednega dela lige NHL zbral 743 točk. S 30 podajami in skupno 43 točkami je najuspešnejši igralec reprezentance ZDA na svetovnih prvenstvih v obeh statističnih kategorijah.

Profimedia