Fotografija Gashi Svet24.si

22-letna Mihaela je odšla neznano kam

ana, mihail-presnov Svet24.si

FOTO: Ana in njen bratec umirala v skrinji, medtem...

irwin-jacobs Svet24.si

Medicinska sestra odkrila trupli poslovneža in ...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

meja, mejni prehod, slovensko-hrvaška meja Necenzurirano

Če se cepite še tretjič, za 14 dni pozabite na ...

Princ Charles Odkrito.si

Princ Charles - Zlomljen. TO je razkril!

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

bk
bk
0 12.11.2020 18:37:52

Liga NHL raziskuje dodatne možnosti naslednje sezone

Profimedia
S prvim januarjem 2021 naj bi se onkraj Atlantika začelo tudi najboljše hokejsko tekmovanje na svetu.

V trenutnem načrtu je igranje normalne sezone, z 82 tekmami rednega dela in ustaljenim potekom končnice, vendar pa v ligi NHL razpravljajo o raznovrstnih možnostih, ki bi lahko prišle v poštev.
Komisar lige Gary Bettman je pojasnil, katere so glavne ideje, in pri optimalnih rešitvah omenil igranje v nekakšnih kratkoročnih mehurčkih, prerazporeditev ekip in tudi skrajšan urnik lige.
Bettman je zagotovil, da si igralcev ne bi niti drznil vprašati, ali bi se znova vrnili k igranju v mehurčke, kakšne smo spoznali v zaključku lanske sezone. Bolj liga NHL razmišlja o igranju v vseh dvoranah, v kratkotrajnih mehurčkih oziroma nekakšnih hokejskih centrih, obstaja pa tudi možnost igranja v hibridnem sistemu.

10 DO 12 DNI V MEHURČKU


Če bi ekipe igrale v hokejskih centrih, bi se v njih menjavale. "Posamezna ekipa bi v tem preživela od 10 do 12 dni, v tem času pa bi odigrala kopico tekem, s čimer bi zmanjšali potrebe po potovanjih. Ekipe bi se po 12 dneh za kakšen teden vrnile domov, k svojim družinam. Seveda bi opravljali več testov na prisotnost koronavirusa in poskrbeli za vse druge ukrepe," je eno možnost predstavil Bettman. "Ta način pri preprečevanju okužb seveda ne bi bil tako učinkovit, kot je bilo igranje v mehurčku, a vseeno menimo, da bi lahko tudi v tem sistemu tveganje okužbe minimalizirali."
Veliko skrbi povzročajo omejitve potovanj. Liga ve, da vseh sedmih kanadskih ekip ne more prositi, naj se kar preselijo v ZDA, prav tako je oteženo potovanje znotraj Združenih držav, saj nekatere zahtevajo karanteno, druge pa ne.
"Razmišljamo tudi o skrajšanju sezone, to pa bi izpeljali glede na geografijo, glede na divizije, seveda z možnostjo prilagajanja spremembam, povezanim s potovanji," je še pojasnil komisar lige NHL, ki se glede načrtovanja sezone redno posvetuje s kolegoma iz lige NBA, komisarjem Adamom Silverjem, in lige MLB, komisarjem Robom Manfredom.

Značke: nhl, sezona, bettman

Članki iz rubrike