Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

tu
tu
0 11.11.2020 15:13:08

Delujte zaščitno sami do sebe in drugih

V Facebook pogovoru v okviru projekta Teniško aktivni! smo ta teden gostili vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za šport, dr. Mojco Doupono. Pojasnila nam je podrobnosti glede trenutnih omejitev in Odlokov vlade ter podala podrobnosti glede izvajanja športne dejavnosti.

Naj spomnimo, da smo na Tenis Sloveniji z začetkom zimske sezone ponovno obudili projekt Teniško aktivni!, katerega cilj je informirati teniške navdušence in navdušenke o novostih v tem prelepem športu, ob tem pa biti tudi izobraževalen. Tenis je eden izmed redkih športov, ki je kljub vsem omejitvam zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa, še vedno dovoljen in priporočljiv. Seveda ob upoštevanju vseh priporočil in navodil pristojnih organov. Projekt Teniško aktivni! je razdeljen na dva dela. V prvem vam s pomočjo naših priznanih trenerjev predstavljamo teniške vaje za izboljšavo igre, v drugem delu našega projekta pa se Anže Bašelj pogovarja s teniškimi igralci in igralkami, trenerji in ostalimi strokovnjaki.

Današnja gostja, vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za šport, dr. Mojca Doupona, nam je pojasnila podrobnosti trenutne situacije tako za tenis kot športne aktivnosti na splošno.


V začetku pogovora je poudarila pomembnost športnih aktivnosti, in sicer: “Prizadevam si, da bi ljudje imeli možnost ukvarjanja s športom, kar je v teh časih še kako pomembno, da ostanemo dejavni ne samo z vidika telesnega zdravja, ampak tudi z vidika psihičnega.”

“Sprememb omejitev zaenkrat ni, rekreativni šport je, ob upoštevanju varnostnih priporočil, dovoljen, saj je pomembno, da se ljudje na varen način ukvarjajo s telesno dejavnostjo,“ je dejala Douponova in dodala še: ”Tekmovalni šport je dovoljen, tako da je v tem primeru trener lahko prisoten. Poleg kategoriziranih športnikov so dovoljene priprave na državna članska tekmovanja. Mlajše selekcije pa imajo prepoved ukvarjanja s tekmovalnim športom, lahko pa se ukvarjajo z rekreativnim športom.“

Direktorat za šport spodbuja odprtje objektov za opravljanje teniške dejavnosti, saj bomo le na ta način ljudem omogočali gibanje, kar je nujno oz. zelo koristno v danih razmerah. Pomembna je izpostavitev protokolov in priporočil pristojnih organov, je pojasnila dr. Mojca Doupono.

Značke: tenis, šport

Članki iz rubrike