stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.03.2019 09:55:18

Minnesota z zmago nad prvaki korak bližje končnici

Hokejisti ekipe Minnesote Wild so morda dosegli najpomembnejšo zmago v rednem delu sezone severnoameriške lige NHL. V gosteh so z 2:1 premagali aktualne prvake Washington Capitals ter se v razvrstitvi vzhodnega dela lige zavihteli na osmo mesto, ki še pelje v končnico prvenstva in boje za Stanleyjev pokal.

Na Zahodu je precejšnja gneča na mestih tik pod robom končnice. Hokejisti iz divje Minnesote imajo 79 točk, le točko manj pa Colorado in Arizona. Chicago in Vancouver imata 74 točk, Edmonton 73, Anaheim 71, že odpisani Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja pa na zadnjem mestu razpredelnice 60 točk.

Washington, kljub porazu, ostaja tretja najboljša ekipa vzhodne dela lige NHL. Minnesota je povedla z golom Jordana Greenwayja v 17. minuti, prestolniki so z golom Bretta Connollyja v drugi tretjini izenačili, končni izid je postavil Luke Kunin v tretji tretjini.


"To ni bila naša tekma. Vedeli smo, da bodo igrali kot obupanci, saj potrebujejo vsako točko, pri nas na srečo ni več take nuje," je po tekmi dejal kapetan Washingtona Aleks Ovečkin.

V obupanem lovu na točke so se znašli tudi hokejisti Anaheim Ducks, ki so v derbiju tihomorske skupine po podaljšku s 4:3 ugnali San Jose Sharks, ki si je ob Calgaryju že zagotovil mesto v končnici. Odločilni zadetek je prispeval Jakob Silfverberg 38 sekund po začetku podaljška.

Glede na to, da se bo redni del sezone končal 6. aprila in da imajo rački do konca le še šest tekem, so boj za končnico že izgubili tako kot njihovi mestni tekmici LA Kings. Rački za osmim mestom zaostajajo velikih osem točk.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike