Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 22.03.2019 21:43:29

Odprti še dve mesti za Evropo

Kamničanke morajo obvezno premagati Brest, če želijo priti v Evropo.
psno
Prišli smo še do zadnjega dejanja prvenstva v državnih kegljaških ligah.

V moški A ligi je odprto le še eno samo vprašanje, kdo bo osvojil tretje mesto. Bližje so mu Postojnčani, ki bi tako izenačili svoj najboljši rezultat v DP. Za izpolnitev tega cilja pa potrebujejo vsaj točko doma proti Ljubelju, ki je že pred časom potrdil naslov podprvaka. Obeta se zanimiva predstava, v kateri bo do izraza prišel trener Tržičanov Robi Blaha, ki je bil pred prihodom v Tržič trener Proteusa. Iz lige odhajajo Jeseničani, ki pa se želijo doma posloviti z zmago proti Kranjčanom na gorenjskem derbiju. Do tretjega mesta lahko pridejo tudi pomlajeni Kamničani, ki imajo tokrat lažje delo doma proti Hrastničanom.

Prvak Konstruktor pa bo gostoval v Litiji, kjer bodo Mariborčani lahko po koncu tekme tudi zapeli ob podelitvi pokala in medalj. Za njimi je tako zelo uspešna sezona, ki je dobila končno potrditev tudi na mednarodni sceni. Zadnja tekma pa bo v Novi Gorici med domačo Gorico in Konjicami. Ta prestižna tekma pa odloča le o tem, kdo bo zaključil na končnem petem mestu.

Bo pa zadnji krog mnogo bolj razburljiv v ženski elitni ligi, kjer sta odprti še dve mesti za Evropo, imamo pa kar štiri kandidatke. Zelo zanimiva tekma se obeta v Celju, kjer bodo lahko Celjanke v miru predale krono Triglavu. Celjanke so si že zagotovile mesto v Evropi (vprašanje je le, ali v evropskem ali pokalu NBC). Z morebitno zmago bodo tudi zasedle končno drugo mesto. Izredno pomembno gostovanje pa je pred Brestom, ki gostuje v Kamniku. Na tej tekmi bomo dobili še najmanj enega udeleženca evropskih pokalov. Kamničanke si bodo z zmago z 6:2 zagotovile Evropo, ne glede na rezultat Ljubelja. Možnosti imajo tudi Tržičanke, katerim zmaga ali vsaj remi v Postojni prinaša uvrstitev v Evropo, ne glede na izida v Kamniku oziroma v Celju. Zelo majhne možnosti, toda realne, pa ima celo šestouvrščeni Impol. Bistričanke potrebujejo svojo zmago doma proti Radeljčankam ter obvezno poraz Ljubelja proti Proteusu in pa, da igralke Calcita ne zmagajo proti Brestu. Prisotno bo torej mnogo preračunavanja in matematike.

Edina tekma, ki ne odloča o nobeni stvari, bo V Mariboru, kjer bo Miklavž gostil Litijo, ki se je že poslovila od elitne lige. Kdo jo bo zamenjal, pa bo videli po koncu zadnjega kroga v 1. B ligi. Po vsej verjetnosti bo to Adria, ki doma proti Trebnjem rabi le točko. Če ji spodrsne, bo napredovala Radenska, pri kateri je v vlogi trenerke in igralke najboljša igralka vseh časov v Sloveniji Marika Kardinar.

1. A liga – moški, 18. krog
Gorica – Konjice (16.00)
Calcit – Hrastnik (17.00)
Sij-Acroni – Triglav (17.00)
Proteus – Ljubelj (17.30)
Litija – Konstruktor (17.30)
1. A liga – ženske, 18. krog
Impol – Remoplast (13.00)
Calcit – Brest (14.00)
Proteus – Ljubelj (14.00)
Celje – Triglav (15.00)
Miklavž – Litija (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike