stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 03.03.2019 09:19:13

Kralji po desetih porazih vendarle zmagali

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so po desetih porazih v severnoameriški profesionalni hokejski ligi vendarle zmagali. S 6:3 so doma ugnali Chicago in se s tem izognili izenačitvi negativnega klubskega rekorda v številu zaporednih porazov iz leta 2004. Z dvema goloma je bil junak pri zmagi Dustin Brown, Anže Kopitar je bil podajalec pri zadnjem golu.

Adrian Kempe, Brendan Leipsic in Ilija Kovaljčuk so prispevali gol in podajo, vratar Jonathan Quick je zbral 29 obramb. Za Chicago je dva gola dosegel Brandan Perlini, njegova udarna napadalna trojka Patrick Kane, Jonathan Toews, Brandon Saad pa tokrat ni vknjižila niti točke.

"To je bil eden glavnih razlogov, da smo končno dobre volje zapustili led. Nekaj takega smo potrebovali, odigrali smo perfektno. Če bo vsak igralec pokazal tako igro, kot jo je danes, lahko upamo na boljše obdobje," je bil zadovoljen Kempe, eden od štirih igralcev, ki so premagali vratarja Coreyja Crawforsa, ki je ubranil 19 strelov, tudi enega Kopitarjevega.

Slovenec je bil podajalec pri zadnjem golu - ekipi sta v serijah dosegli po tri zadetke, kralji so povedli s 3:0, Chicago je izenačil, po izenačenju pa so gostitelji spet dosegli tri gole, piko na i je postavil Brown, ki je odigral 1.100. tekmo v ligi in dosegel 276. zadetek, z njim je postal šesti strelec Los Angelesa vseh časov, na lestvici je prehitel Butcha Goringa.

Zanimivo je, da sta oba vratarja v statistiko vpisala podajo, to se je v NHL zgodilo prvič po letu 2012.

Boston je svojo serijo tekem, v katerih je zabeležil vsaj točko, povečal na 16, tokrat je z 1:0 v domači dvorani ugnal New Jersey. Edini strelec je bil Brad Marchand, ki je v polno zadel že v prvi tretjini. Domači vratar Tuukka Rask je tretjič letos in 44-ič v profesionalni karieri mrežo ohranil nedotaknjeno, za to je ubranil 20 strelov.


"Pričakovali smo trdo tekmo z malo goli. Devils so ekipa, ki ti ne ponudi veliko, njihova igra temelji na obrambi. Nismo se zmotili, za zmago je bil dovolj le en gol," je po zmagi dejal zvezdnik domače ekipe Patrice Bergeron.

Na zmagovita pota se je po porazu proti Bostonu vrnila Tampa, ki je bila s 5:1 boljša od Ottawe, najslabše ekipe lige. Za Tampo je bila to jubilejna 50. zmaga v sezoni, do tega števila je prišla v 66 tekmah, s tem pa izenačila rekord Detroita, ki je 50 zmag v 66 tekmah dosegel v sezoni 1995/96. Hokejisti Tampe do dosegli še klubski rekord v številu točk obrambnih igralcev na eni tekmi, branilci so zbrali kar devet točk. Spet pa ni šlo brez gola Nikite Kučerova, najučinkovitejšega igralca lige, ki je na lestvici najučinkovitejših igralcev že pri 106 točkah, zbral jih je 12 več od napadalca Chicaga, Kana.

Z izidom 5:1 je zmagal tudi Pittsburgh, uspešen je bil v Montrealu. Njihov prvi zvezdnik Sidney Crosby je dosegel gol in dodal tri podaje, s svojim 440. golom, ki ga je dosegel že v 27. sekundi, pa je postal drugi najboljši strelec v zgodovini kluba. Na lestvici je prehitel Jaromirja Jagra, pred njim pa zanesljivo ostaja Mario Lemieux, ki je ima na svojem računu 690 zadetkov.

Pomembno zmago v boju za končnico je zabeležil Dallas, s 4:1 je v gosteh ugnal St. Louis, svoj peti "hat trick" v karieri je dosegel Jamie Benn, ki se je na led vrnil po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe.

Minnesota je zaustavila nalet Calgaryja, ki je po sedmih zmagah vendarle izgubil (2:4), Edmonton je predvsem po zaslugi Connorja McDavida, Leona Draisaitla, ki sta zbrala tri točke, in vratarja Mikke Koskinena, zbral je 30 obramb, s 4:0 nadigral Columbus; John Tavares in Mitchell Marner sta bila s tremi točkami (gol+ dve podaji) najzaslužnejša za zmago Toronta v Buffalu (5:2); Arizona je zmagala še šestič zaporedoma, s 3:1 je bila boljša od Detroita; edino tekmo, ki se ni končala v rednem delu, sta odigrala Florida in Carolina, po podaljšku, ki ga je odločil Finec Sebastian Aho, se je zmage veselila Carolina.

Los Angeles Kings naslednja tekma čaka v noči na sredo, ko bo Kopitarjevo moštvo gostilo Montreal Canadiens.

Izidi
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers   0:4
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks    6:3
Boston Bruins - New Jersey Devils         1:0
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres      5:2
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins  1:5
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators     5:1
Florida Panthers - Carolina Hurricanes    3:4 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Detroit Red Wings       3:1
St. Louis Blues - Dallas Stars            1:4
Calgary Flames - Minnesota Wild           2:4
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike