mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.03.2019 22:04:18

Maribor neposredno v polfinale, v četrtfinale tudi Hiša na kolesih

V elitni konkurenci državnega odbojkarskega prvenstva se je končal redni del. Pri moških je brez poraza prvo mesto zasedel ACH Volley, drugo mesto pa je nekoliko presenetljivo zasedel Maribor, ki je v odločilni tekmi nadigral Calcit Volley. Ljubljančani in Mariborčani so se neposredno uvrstili v polfinale.

Zadnji četrtfinalisti so odbojkarji Hiše na kolesih, ki so odločilne točke osvojili proti Črnučam. S tem so prehiteli Šoštanj Topolšico, ki v Ljubljani ni napravila čudeža in presenetila ACH Volley.

V Mariboru vlada prava odbojkarska evforija, kar dokazuje tudi dejstvo, da si je petkovo tekmo proti Calcitu, ki je odločala o drugem mestu na prvenstveni razpredelnici, ogledalo skoraj 1500 gledalcev. Mladi mariborski odbojkarji so se gledalcem za obisk, kakršnega na slovenskih igriščih na tekmah državnega prvenstva že dolgo časa ni bilo, oddolžili z odlično predstavo. V prvem nizu so sicer kazali nekaj nervoze, ki je posledica pomembnosti obračuna, ko pa so se Rok Možič in kolegi sprostili, so tekmeca povsem nadigrali.

"Kaj naj rečem, fenomenalni občutki, poglejte, koliko ljudi danes zapušča dvorano maksimalno zadovoljnih, in vemo, da bodo čez mesec dni, na polfinalu, spet tukaj. Na začetku tekme je bilo nekaj tipanja, prvič smo bili namreč v taki situaciji, da je odločala o drugem mestu in prvič pred povsem polno dvorano. Po tem, ko smo osvojili prvi niz, je začetna nervoza pošla, v naslednjih dveh nizih pa smo blesteli in zasluženo zmagali," je bil po tekmi ponosen trener domačih Sebastijan Škorc.

Mariborčani so tako zaostali le za ACH Volleyjem, in sicer za 12 točk. Ljubljančani so v zadnjem krogu brez posebnega naprezanja ugnali Šoštanj in ga pahnili v zeleno skupino. Prvi niz so dobili brez težav, v drugem so na začetku stopili s plina, gosti so vodili z 10:8, nato še nekaj časa vodili, a stvari so prišle na svoje mesto, čeprav so se Šoštanjčani borili do konca. Odpor odbojkarjev iz Šaleške doline je trajal tudi na začetku tretjega niza, nato pa popustili.



"Redni del smo končali rezultatsko v redu, zdaj pa se začenja zares, kar se tiče našega regijskega prostora. Najprej sredi marca zaključni turnir srednjeevropske lige, torej borba za naslov prvaka, nato pa sklepni del državnega prvenstva. Malo daljši odmor brez tekem mislim, da nam bo prišel prav, saj bomo lahko na treningih še bolje dogovorili določene stvari," je po tekmi dejal domači trener Matija Pleško.

Kranjska Hiša na kolesih je za uvrstitev v končnico potrebovala zmago proti Črnučam. Gosti so Kranjčanom odščipnili točko na domačem igrišču, tokrat jim tega ni uspelo narediti, čeprav se niso dali kar tako. Kranjčani so na začetku tekme kazali živčnost, kmalu zaostali z 2:6, nato tudi z 8:13, a po zaslugi bloka na 18. točki tekmeca ujeli. A ta se ni dal, na koncu je imel celo dve zaključni žogi, ki pa so ju domači ubranili, z napako Filipa Rutarja pa tudi prišli do vodstva z 1:0. Precej lažje delo so imeli v drugih dveh nizih, ko so spet po zaslugi bloka, ki je bil na tekmi ključen element, že na začetku ušli, gosti pa jih kljub borbenosti do konca niso več ujeli.

Krka je obdržala peto mesto na lestvici, potem ko je zmagala še tretjič v zadnjih štirih tekmah, tokrat je s 3:1 ugnala Salonit, ki je v zadnjem času v slabi formi, saj je izgubil že tretjič po vrsti. Panvita Pomgrad je s 3:1 ugnala Hoče, ki tako ostajajo na zadnjem mestu.

Prvi tekmi četrtfinala, v katerem se bo Salonit spet pomeril s Krko, Calcit pa s Hišo na kolesih, bo 23. marca, tekme zelene skupine se bodo začele teden prej.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike