900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 02.03.2019 21:49:25

Dobovčani in Mariborčani v finalu futsalskega pokala

Tina Kosec
Ekipi Dobovec MB Monting in FutureNet Maribor sta finalistki letošnjega futsalskega pokala Terme Olimia. Dobovčani so v polfinalu v Podčetrtku s 7:1 (3:1) odpravili Litijo, Mariborčani pa s 6:0 (3:0) Bronx Škofije.

Dobovec, branilec naslova, je bil v prvem polfinalu zanesljivo boljši od Litije. Po dva gola sta k zmagi prispevala Klemen Duščak in Alen Fetić, po enkrat pa so bili uspešni Kristjan Čujec, Žiga Čeh in Denis Totošković. Pri Litijanih je zadel David Lah.

"Hitro smo povedli, dobro smo začeli. Potem smo padli v igri, s čimer nisem zadovoljen. A smo potem pravočasno dosegli gol za mir. V drugem polčasu je bilo precej bolje, priložnost pa so lahko dobili tudi mladi, da sem odpočil nosilce," je za futsal.si povedal Kujtim Morina, trener Dobovca.

Tudi Mariborčani so upravičili vlogo papirnatega favorita in opravil z Bronxom. Temelj zmagi je z dvema goloma udaril vijoličasti kapetan Matej Fideršek, ob njem pa so se med strelce vpisali še Josip Jurić, Rok Rednak, Tilen Gajser in Jeremy Bukovec.



"Prvih nekaj minut smo igrali slabo, potem je bilo bolje, žogo smo spustili na tla, igra je stekla. Na koncu smo slavili zasluženo. Upam pa, da bo jutri proti Dobovcu boljše," je dejal Fideršek.

Litijani so sicer z devetimi tovrstnimi lovorikami najuspešnejši v Sloveniji, sledijo Oplast, Puntar (oba po 3), Agencija Luvin, Proen Maribor (oba po 2) ter Pelikan, Gorica, Bronx Škofije in Dobovec MB-Monting (vsi po 1).

Finale bo v nedeljo ob 19.15.

Značke: futsal, pokal

Članki iz rubrike