mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.02.2019 10:06:10

Tampa v New Yorku utrdila vodstvo v ligi NHL

Hokejisti v ligi NHL so v pestrem večeru odigrali osem tekem. Derbi je bil na sporedu v New Yorku, kjer gledalci v obračunu s Tampo Bayem niso videli gola iz igre, v streljanju kazenskih strelov pa je bila srečnejša Tampa, ki ima zdaj že kar 78 točk.

V obračunu prve in druge ekipe vzhoda je bila Tampa nevarnejša že v rednem delu in podaljšku, saj je dobila razmerje strelov na gol z 41:36, vratarja Nemec Thomas Greiss in Rus Andrej Vasiljevski pa sta odlično opravila svoje delo. Greissa je šele v izvajanju kazenskih strelov premagal Šved Victor Hedman in odločil zmagovalca.

Anže Kopitar z Los Angeles Kings pa je že na poti v New York, kjer kralje danes čaka obračun prav s poraženci današnjega derbija, ekipo Islanders. Za kralje je zmaga obvezna, saj bi si teoretično podaljšali možnosti za play off, za katerim trenutno kot zadnja ekipa zahoda zaostajajo osem točk.


Chicago je presenetil z zmago s 7:3 v Buffalu, blestel pa je Patrick Kane z dvema goloma in dvema podajama. Podaljšek so gledalci videli tudi v Detroitu, kjer je gostiteljem zmago nad Torontom zagotovil Danny DeKayser. Lanski finalisti iz Las Vegasa pa so izgubili na gostovanju pri Carolini s 5:2.

Florida je proti Nashvillu vodila vse do zadnjega dela z 1:0, gostje pa so nato zadeli štirikrat. Dvakrat se je med strelce vpisal Viktor Arvidsson. Filip Forsberg je bil kar trikrat podajalec. Dallas je bil s 3:1 boljši od Minnesote. Tekmo je z goloma v zadnjem delu odločil Tyler Seguin.

Washington je proti Calgaryju vodil že s 3:1, Kanadčani so se vrnili v igro, tesna zmaga s 4:3 pa je vseeno ostala doma. Le 57 sekund pred koncem je tekmo v korist domačih odločil Jevgenij Kuznjecov. Pittsburgh pa je bil s 5:3 boljši od Ottawe. Dvakrat je za zmagovalce zadel Jake Guentzel.

Izidi:
Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks         3:7
Florida Panthers - Nashville Predators      1:4
New York Islanders - Tampa Bay Lightning    0:1 (kazenski streli)
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators       5:3
Washington Capitals - Calgary Flames        4:3
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs     3:2 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Vegas Golden Knights  5:2
Dallas Stars - Minnesota Wild               3:1
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike