Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 01.02.2019 10:43:51

Izolčani in Pucončani za mesto v končnici

Če bi mladi Erik Paulin premagal vse tri Prekmurce, bi Izolčani bili blizu uspeha.
Oste Bakal
Čeprav je do konca ligaškega dela tekmovanja v obeh prvih SNTL – Vzajemna ostalo še kar nekaj krogov, je že sedaj pomembna vsaka posamezna tekma.

Še vedno namreč niso znana po štiri moštva, ki bodo nastopila v končnici in odločala o naslovu državnega prvaka. V I. moški ligi so trije udeleženci končnice bolj kot ne znani, zato teoretične možnosti za četrtega pa ima najmanj pet ekip. Najbližje četrtemu mestu so sicer Pucončani, s čem bi se ponovila končnica izpred enega leta, toda če Kema tokrat pade na neposrednem spopadu za četrto mesto v Izoli, bi se vse skupaj dodatno zapletlo. Prekmurci so na gostovanju na Obali sicer v rahli prednosti, toda tudi mladi gostitelji še zdaleč niso za podcenjevanje. In če Erik Paulin uspe premagati vse tri prekmurske igralce, potem je možno, da bosta točki tudi ostali v Izoli, s čem bi se ekipi izenačili na lestvici.

Kar zanimiv bo tokrat tudi dvoboj v Novem mestu, kjer so domači branilci državnega naslova veliki favoriti. Kljub temu se bodo Lupulescu, Cvetko in Novak morali dobro potruditi, da jih izkušeni Mengšani Avbelj, Jazbič in Orešnik slučajno ne bi presenetili. Realno gre pričakovati, da bodo Dolenjci vknjižili še eno zmago, toda previdnost ni nikoli odveč. Druga ekipa Mengša pa gotovo nima niti minimalnih možnosti, da bi presenetila zelo močne Korošce, ki se letos borijo, da bi po petih naslovih na Dolenjskem krono odnesli v Ravne na Koroškem. Mitja Horvat in soigralci v Mengšu gotovo ne bodo imeli težjega dela proti mladim gostiteljem. Prav tako Mariborčani ne bi smeli imeti težav proti ekipi Kajuh Slovana. Res je, da tudi Pintar in Novak igrata dobro, toda štajerski "železničarji" so veliko močnejši. Na derbiju začelja je ekipa Savinje velika favoritinja na gostovanju pri že odpisani Soboti.

Pri ženskah, kjer ima kar pet ekip teoretične možnosti, da se v končnici pridružijo Ljubljančankam in Izolčankam, bodo tokrat najlažje delo imele igralke Logatca, ki so v igri za tretje mesto na lestvici. Nina Zupančič in soigralke na Notranjskem gostijo ekipo Preserja, ki v tem prvenstvu ni osvojila niti ene same točke. Prav tako bodo ljubljanske "železničarke" tudi po 12. krogu imele maksimalno število točk, kajti težko je pričakovati, da bi aktualne državne podprvakinje iz Zaloga uspele ogroziti Tamaro Pavčnik in dvojčici Veronik. Težko delo do nove zmage ne bi smele imeti niti igralke Kajuh Slovana, ki gostujejo pri Letriki. Igralke s Kodeljevega za preboj v končnico potrebujejo vsako točko, zato bosta Lara Opeka in Tjaša Novak s soigralkama naredili vse za novo zmago. Ta jim bo še dodatno koristila, če bo Kema poražena na gostovanju v Izoli, kar se bo bržkone tudi pripetilo. Vsekakor so aktualne državne prvakinje premočne za mlado prekmursko ekipo.         

I. SNTL – Vzajemna, 12. krog
Moški (vse sobota)
Arrigoni Izola – Kema Puconci (13.00)
Krka – Mengeš (17.00)
ŽNTK Maribor – Kajuh Slovan (17.00)
Cornilleau Mengeš – Fužinar Interdiskont (17.00)
Sobota – Savinja (17.00)
Ženske (vse sobota)
Arrigoni Izola – Kema Puconci (13.00)
Letrika – Kajuh Slovan (17.00
Vesna Zalog – ŽNTK Ljubljana (17.00)
Logatec – Preserje (17.00)
Jesenice proste

Članki iz rubrike