Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 30.11.2018 09:54:09

Kralji znova poraženi, ANŽE KOPITAR je izgubljeno tekmo TAKOLE KOMENTIRAL!

Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je z Los Angeles Kingsi v ligi NHL izgubil proti Edmontonu z 2:3.

Sam je bil podajalec pri obeh golih svoje ekipe. Junak tekme je bil Oscar Klefbom, ki je dosegel odločilni gol dve minuti in 20 sekund pred zadnjim zvokom sirene. Edmonton je prekinil niz dveh zaporednih zmag Los Angelesa.

Kings so se v težavah znašli že po 81 sekundah, ko je za Oilerse zadel Jesse Puljujarvi. V 10. minuti je povišal Alex Chiasson. Še v prvi tretjini sta za Los Angeles gola dosegla Dustin Brown in Jeff Carter, obakrat je bil med podajalci Hrušičan. Klefbom je odločil drugo zaporedno tekmo, golu je dodal še asistenco.

"Izbral sem dober čas za dva gola. To je za nas velika zmaga. Nismo igrali najbolje, zato smo toliko bolj veseli točk. Sam sem vesel, da sem začel zabijati gole," je dejal Klefbom, ki je na zadnjih treh tekmah zbral pet točk.

Pri kraljih se je po poškodbi kolena vrnil prvi vratar Jonathan Quick. Izpustil je 15 tekem. "Quick je eden najboljših v ligi. To je dokazal proti Edmontonu. Dobro je igral. Vesel sem, da se je vrnil. Škoda le, da nismo zmagali," je dejal trener Los Angelesa Willie Desjardins.



Kralji in naftarji so se prvič pomerili pred štirimi dnevi, takrat je Kopitarjeva ekipa slavila s 5:2. Edmonton je z zmago Los Angelesu, ki je zadnji na lestvici zahodne konference, pobegnil na sedem točk. Los Angeles bo v noči na soboto končal tri tekme dolgo popotovanje po zahodu Kanade, nasproti mu bo stal Calgary.

"To, da smo nadoknadili zaostanek dveh golov, je bil zagotovo pravi odgovor. Zaostanek na lestvici je trenutno velik, moramo začeti zbirati točke. Jutri nas čaka nova tekma, moramo biti zbrani in osredotočeni, da ne bomo na koncu spet ostali praznih rok," je povedal Kopitar.

Tampa Bay Lightning je prekinila deset tekem dolg niz brez poraza Buffala, slavila je s 5:4. Odločilni gol je slabih šest minut pred koncem zabil Cedric Paquette. Nikolaj Ehlers je dosegel tri gole ob zmagi Winnipega s 6:5 proti Chicagu. Boston je z 2:1 po kazenskih strelih strl New York Islanders. Columbus je s 4:2 ugnal Minnesoto, Ottawa z 2:0 New York Rangers, Nashville je moral priznati premoč Arizonu z 0:2, Vancouver pa zlatim vitezom iz Las Vegasa s 3:4.

Izidi:
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings       3:2
(Anže Kopitar 2 podaji za LA Kings)
Boston Bruins - New York Islanders        2:1 kaz. streli)
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild    4:2
Ottawa Senators - New York Rangers        2:0
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres      5:4
Nashville Predators - Arizona Coyotes     0:2
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks        6:5
Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights  3:4
Značke: hokej, nhl, anže-kopitar

Članki iz rubrike