gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.11.2018 23:30:58

Kamničani gladko odpravili Švicarje

arhiv Ekipe
Odbojkarji Calcita Volleyja so v prvi tekmi 1/16 finala pokala challenge doma premagali švicarski Biogas Volley Näfels s 3:0 (23, 13, 23). Povratna tekma bo naslednjo sredo v Švici.

Minulo soboto so kamniški odbojkarji doživeli grenak poraz v dvoboju s Črnučami, zadnjeuvrščeno ekipo slovenskega državnega prvenstva, zato je bila zanje današnja tekma prvega kroga pokala challenge še toliko bolj pomembna. Čeprav z igro niso blesteli, so osnovni cilj dosegli, za napredovanje v drugi krog pa bodo morali prihodnjo sredo v gosteh osvojiti najmanj dva niza.


Prvi niz se za domačo ekipo ni začel ravno po njenih željah. Gostje iz Švice so z asom Lucasa Yoderja in točko Kaia Yendrika Aeblija domačinom pobegnili za šest točk (4:10), z blokom Damiana Hudzika že za sedem (13:6). Aleš Hribar, trener Calcita Volleyja, je vzel še svoj drugi polminutni odmor, po njem pa so Kamničani, za katere je tekmo začel tudi poškodovani kapetan Maxson Pereira, le zaigrali nekoliko bolje. Na servis Saše Štalekarja so se gostom približali na tri točke zaostanka (11:14), s trojnim blokom le še na dve (16:18). Prvo izenačenje je sledilo na 20. točki, ko se je ob mreži dobro znašel Domen Kotnik, za prvo kamniško vodstvo pa je v naslednji akciji poskrbel Pereira. Drugo zaključno žogo za domače vodstvo z 1:0 v nizih je izkoristil Primož Vidmar.

Do prve občutnejše prednosti v drugem nizu so Kamničani prišli po asu Štalekarja za vodstvo z 9:4. To je bil že sedmi as Calcita Volleyja na tekmi, so pa imeli domači odbojkarji v uvodnem nizu vse preveč težav na sprejemu, težave so imeli tudi z zaključevanjem napadov. Ko so popravili ta dva elementa v svoji igri, so tudi lažje prihajali do točk in po odlični akciji Vidmarja je bilo na semaforju že 16:8 za kamniško ekipo. Z novima dvema asoma je Štalekar poskrbel za plus deset (21:11), s tem pa tudi za zanesljivo zmago Kamničanov v drugem nizu. Ob koncu niza je v igro prvič vstopila nova kamniška okrepitev, Aleksandar Ivković, končal pa se je s točko Domna Kotnika.

V tretjem nizu je bila igra spet bolj izenačena, tudi po zaslugi domače ekipe, ki ji je nekoliko popustila zbranost v napadu, tako da so po eni njenih napak gostje povedli z 9:7, Hribar pa je v kratkem obdobju vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem so se napake v domači ekipi nadaljevale, tako da je Näfels pobegnil za šest točk (10:16). Podobno kot v uvodnem nizu so se jim domačini z asom Štalekarja približali na točko zaostanka (17:18), po zaslugi Kotnika pa so spet povedli (19:18). V še eni napeti končnici so domači odbojkarji s točko Primoža Vidmarja prišli do končne zmage.

"Nobeni zmagi se ne gleda v zobe, je pa res, da z vsem spoštovanjem do nasprotnika, vendar so lahko igrali toliko, kot smo jim mi dovolili. Na trenutke smo jim dovolili preveč. Predvsem v prvem in tretjem nizu sem imel občutek, da če je eden naredil napako, jo je moral še drugi, tretji, četrti, da smo bili potem zadovoljni. Dejstvo je, da imamo težave s poškodbami, ampak izvlekli smo se, verjamem pa, da bomo na koncu leta tam, kjer smo si zadali cilj," je po tekmi dejal domači trener Aleš Hribar.

Calcit Volley - Biogas Volley 3:0 (23, 13, 23)

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Nikolić (BiH), Janakiev (Bolgarija).
* Calcit Volley: Pereira 10, Hribar, Bregar 6, Golob, Jereb 3, Ratek, Vidmar 12, Babkov, Štalekar 12, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar Zupan, Ivković, Rotar 1.
* Biogas Volley Näfels: Küng, Harksen, Canazza 4, Yoder 6, Hagenbuch, Süess 7, Hudzik 10, Papangelopoulos 2, Aebli 1, Wunderle, Wetzel, Roos 11, Mantekas 3.

Članki iz rubrike