900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.11.2018 08:57:19

Nova katastrofa Kraljev: Visok poraz proti Coloradu, Kopitar brez točk

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL visoko izgubili proti Colorado Avalanche s 3:7. Slovenski zvezdnik kraljev Anže Kopitar ni sodeloval pri nobenem od treh zadetkov njegove ekipe, dosegli so jih sicer Kyle Clifford, Matt Luff in Austin Wagner.

Los Angeles po 13 porazu s 15 točkami ostaja zadnji na lestvici lige, predzadnji je St. Louis s 17 točkami.

Pri Coloradu sta se z asistencami izkazala Mikko Rantanen in Alexander Kerfoot, prvi je vpisal dve, drugi pa tri podaje. Gole so dosegli Vladislav Kamenjev, Nathan MacKinnon, Patrik Nemeth, Colin Wilson, Tyson Barrie, Nikita Zadorov in Matt Calvert, Alexander Kerfoot pa je dodal tri podaje. Semjon Varlamov je imel 33 obramb in je postal peti ruski vratar, ki je v NHL zbral dvesto zmag.

Los Angeles je nadaljeval črni niz in je še četrtič zapored klonil na svojem ledu. Calvin Petersen je po 31 strelih prejel šest golov in ga je v tretji tretji zamenjal Peter Budaj, ki pa je po treh strelih tekmecev tudi enkrat klonil. Po golu Kamenjeva za vodstvo gostov sredi prve tretjine je Clifford izenačil v 16. minuti, ko Varlamovu ni uspelo zaustaviti ploščka po strelu Tylerja Toffolija, petdeset sekund pozneje pa je goste znova v vodstvo povedel MacKinnon.



Colorado je v drugi tretjini zabil še dvakrat, serijo šestih zaporednih zadetkov gostov pa je v deveti minuti tretjega dela igre končal Calvert za vodstvo 7:1. Že tako dolgemu seznamu poškodovanih igralcev Los Angelesa se je na tej tekmi pridružil še švedski napadalec Adrian Kempe.

Igralci Nashville Predators so s 4:1 odpravili St. Louis Blues in imajo na čelu celotne lige 33 točk, dve manj ima ekipa Tampa Bay Lightning, ki je s 7:3 ugnala Florido Panthers. Pekka Rinne je za Predators zbral 28 obramb in s 320 zmago prehitel Miikka Kiprusoffa, doslej najuspešnejšega na Finskem rojenega čuvaja mreže v NHL. Craig Berube, ki je na klopi St. Louis Blues zamenjal trenerja Mika Yeoa, ki ga je v ponedeljek odnesel poraz proti kraljem (0:2), je vodenje novega kluba tako začel s porazom. V Tampi pa je Louis imel 40 obramb za gostitelje, za katere je Steven Stamkos dosegel gol in tri podaje.

Na tretjem mestu lige je ostalo moštvo Toronto Maple Leafs, četudi je z 2:5 izgubilo na gostovanju proti ekipi Carolina Hurricanes. Njen vratar Curtis McElhinney je nekdanjim soigralcem zaustavil 30 strelov. Tako kot Toronto ima 30 točk tudi ekipa Buffalo Sabres, ki je Philadelphio Flyers premagala s 5:2. Buffalo je štiri zadetke dosegel že v prvi tretjini in zabeležil sedmo zaporedno zmago, kar je najdaljši niz zmag te ekipe po desetih slavjih na začetku sezone 2006/07.

Izidi
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche     3:7
(Anže Kopitar brez točk za LA Kings)
New Jersey Devils - Montreal Canadiens     5:2
New York Rangers - New York Islanders      5:0
Pittsburgh Penguins - Dallas Stars         5:1
Washington Capitals - Chicago Blackhawks   4:2
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs  5:2
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers       5:2
Detroit Red Wings - Boston Bruins          3:2 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers     7:3
Nashville Predators - St. Louis Blues      4:1
Minnesota Wild - Ottawa Senators           6:4
Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights     2:3 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks          4:3
Calgary Flames - Winnipeg Jets             6:3
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike