Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.11.2018 10:43:27

Kralji tonejo vse nižje in nižje: Kopitarjev gol in podaja premalo za zmago kraljev v Nashvillu

Profimedia
Ekipa Nashville Predators je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma s 5:3 premagala moštvo Los Angeles Kings, ki je po zadetku slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja v sedmi minuti druge tretjine sicer povedlo z 2:1. Za domače je Calle Jarnkrok prvič na eni tekmi dosegel tri zadetke, Ryan Ellis in Roman Josi pa sta dodala po dve podaji.

Kopitar je bil tudi podajalec pri zadetku Alexa Iafalla sredi druge tretjine, s katerim so kralji povedli s 3:2, vendar jih v zadnjem delu ni mogel rešiti niti vratar Cal Petersen, ki je imel skupaj 38 uspešnih posredovanj. Los Angeles je tako izgubil četrtič na zadnjih petih tekmah in bo skušal niz prekiniti v noči na torek, ko bo gostoval v St. Louisu pri ekipi Blues.

To je bil dvoboj trenutno najboljše ekipe lige in najslabše; Nashville ima sedaj na čelu 29 točk tako kot drugouvrščena Tampa, Los Angeles pa je ostal pri 13 točkah, štiri več ima predzadnji Vegas, sicer lanski finalist lige, po 17 točk imajo še Florida, Pittsburgh in St. Louis.


Ne glede na stanje na lestvici pa je pred zadnjo tretjino kraljem dobro kazalo in so vodili s 3:2. Nato pa je v šesti in 12. minuti zadnje tretjine zadel dvakrat in s tem zaokrožil svoj hat trick. Center Nick Bonino je nato v začetku zadnje minite zadel prazno mrežo, ko so tekmeci namesto vratarja na led poslali dodatnega napadalca.

Domači so povedli prek Kyleja Turrisa v četrti minuti druge tretjine z igralcem več na ledu. Nate Thompson je dobri dve minuti pozneje izenačil, le 19 sekund pozneje pa je Kopitar goste povedel v vodstvo. Pred tem je domačim plošček za njihovim golom odvzel Dustin Brown in lepo podal do slovenskega hokejista. V začetku devete minute drugega dela igre je svoj prvi zadetek na srečanju zabil Jarnkrok, po strelu Kopitarja pa je odbiti plošček v mrežo pospravil Iafallo.

Tampa Bay Lightning je na gostovanju po podaljšku s 6:5 premagala Philadelphio Flyers in je na čelu vzhodnega dela lige. Na drugo mesto je potisnila tokrat prosti Toronto, tretja je ekipa Columbus Blue Jackets, ki je v gosteh s 4:1 premagala Carolino Hurricanes. Columbus ima 26 točk, tako kot ekipa Minnesota Wild, ki je tokrat klonila doma z 2:3 proti Buffalo Sabres, ki je na skupno šestem mestu v celotni ligi s prav tako 26 točkami.

Izidi
Nashville Predators - Los Angeles Kings      5:3
(Anže Kopitar gol in podaja v 22:09 min. za Los Angeles)
New Jersey Devils - Detroit Red Wings        2:3 (podaljšek)
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning    5:6 (podaljšek)
Minnesota Wild - Buffalo Sabres              2:3
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens       2:3
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins        6:4
New York Rangers - Florida Panthers          4:2
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets  1:4
Arizona Coyotes - Boston Bruins              1:2
Calgary Flames - Edmonton Oilers             4:2
San Jose Sharks - St. Louis Blues            4:0
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike