atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.11.2018 09:48:21

Kopitar strelec pri zmagi kraljev v St. Louisu

Martin Metelko
Za hokejisti Los Angeles Kings je uspešen večer v severnoameriški ligi NHL. Kralji so premagali St. Louis Blues z 2:0, eden izmed dveh strelcev na tekmi je bil tudi kapetan Los Angelesa Anže Kopitar, ki je z golom v zadnji tretjini v nebranjeno mrežo, 30 sekund pred koncem, postavil izid tekme.

Enaintridesetletni Hrušičan, ki igra svojo trinajsto sezono v ligi NHL, je vpisal svoj šesti zadetek v tej sezoni in deveto točko.

Kopitar je v elitnem hokejskem prvenstvu onstran Atlantika odigral svojo 941. tekmo, na katerih je zabil 296 golov ter dal 541 asistenc za izkupiček 837 točk.

Prvi gol na tekmi je padel v drugi tretjini, ko je bil v 29. minuti uspešen novinec Matt Luff.

Zaslužne za sedmo zmago kraljev v sezoni so bile tudi odlične obrambe novinca v vratih Calvina Petersona, ki je vpisal svoj prvi shutout, ko je ubranil vseh 29 strelov domačih hokejistov.

To je bila prva zmaga kraljev na petih tekmah. Hokejisti iz Los Angelesa ostajajo prikovani na zadnjem mestu v razvrstitvi zahodne konference.

Zmaga je prinesla nekaj prepotrebnega olajšanja v vrste Los Angelesa. Pozitivno energijo je opazil tudi kapetan Kopitar: "Mislim, da smo zadnjo tretjino pametneje odigrali kot v Nashvillu. Skušal sem čim bolj organizirati napad, nobenih brezglavih ali tveganih potez, hkrati pa smo stopnjevali pritisk, tako da mislim, da nam je zelo dobro uspelo," je dejal Kopitar.

Slovenski as ni pozabil omeniti tudi prispevka obeh novincev, Luffa in Petersena: "Super. Cal se je res dobro odrezal, saj mu ni bilo lahko. To je bil zanj tretji nastop v zadnjih štirih večerih. Luffer pa je končno prišel do prvenca, tako da bo zanj poslej nekoliko lažje in bo lahko še bolj samozavesten."


Kralje naslednja tekma čaka doma, ko bodo gostili Kolorado.

"To ni resnično. Izmenjala sva si nekaj besed, ko sem ga objel na ledeni ploskvi. Ne bi mogla izbrati boljšega dne, jaz prvič zadel, on dosegel prvi shutout. O tem sva se pogovarjala na letalu. Je res v redu fant, zelo sem srečen zanj," je bil zadovoljen Luff.

"Končati tekmo brez prejetega zadetka je res kul. Za Lufferja, ki je prvič zabil, pa je tudi zelo kul. Tako da je bil to res en krasen večer," pa je dejal Peterson.

Domači poraz je prinesel spremembo za St. Louis. Vodstvo ekipe je po koncu tekme sporočilo, da so odpustili trenerja Mika Yeoa, začasno bo moštvo vodil Craig Berube.

Hokejski večer onstran Atlantika je postregel s še nekaj zanimivimi obračuni.

Aktualni prvaki lige NHL Washington Capitals so v gosteh pri Montreal Canadiens slavili po podaljšku s 5:4.

Prva ekipa vzhodne konference Toronto Maple Leafs je bila v derbiju boljša od sosedov z druge strani meje Columbus Blue Jackets s 4:2.

Hokejisti Nashville Predators so na domačem ledu s 3:2 ugnali Tampa Bay Lightning. Nashville ima najboljši izkupiček za Zahodu in v ligi NHL. Na 21 tekmah so vpisali 31 točk, 15 zmag in šest porazov, enega po podaljšku. Toronto ima na drugem mestu razpredelnice le točko manj.

Izidi
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets  4:2
New York Rangers - Dallas Stars              2:1
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres         4:5 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Washington Capitals     4:5 (podaljšek)
Ottawa Senators - Florida Panthers           5:7
St. Louis Blues - Los Angeles Kings          0:2
(Anže Kopitar zadel za 2:0 za Kings)
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning    3:2
Calgary Flames - Vegas Golden Knights        7:2
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets            3:6
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike