GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 17.10.2018 11:15:41

Enaindvajsetletni McDavid se je vpisal v zgodovino NHL

Hokejist Edmonton Oilers Connor McDavid se je vpisal v zgodovino severnoameriške hokejske lige NHL na tekmi proti Winnipeg Jets, na kateri je k zmagi prispeval dva gola in dve podaji. Enaindvajsetletni Kanadčan je postal prvi hokejist v zgodovini NHL, ki je ali zadel ali podal pri devetih zaporednih zadetkih svoje ekipe na uvodu v sezono.

A zmago v gosteh pri Winnipegu je naftarjem prinesel Darnell Nurse, ki je zadel po 85 sekundah igre v podaljšku in končal McDavidov niz. Prejšnji tovrsten dosežek je uspel Adamu oatesu leta 1986, ki je z zadetkom ali podajo prispeval pri prvih sedmih golih sezone Detroita.

"Eh, se zgodi. Nisem prav pretirano ponosen na ta dosežek. Mislim, da to ni pomembna statistika, ki si jo zapomniš. Mislim, da na takšen dosežek ne moreš biti ponosen. Je, kar je, ampak k sreči smo na koncu tekme našli pot do zadetka za zmago, tako da se nam o tej statistiki ne bo treba več nikoli pogovarjati," je McDavid po tekmi zavrnil pohvale novinarjev.

Vratar Edmontona Cam Talbot je zbral 29 obramb, kljub temu pa so Jets po dveh tretjinah vodili s 4:1. Sledil je izjemen preobrat gostov, ko je na sceno stopil McDavid, tako ali drugače zaslužen za štiri zadetke svoje ekipe na gostovanju. "On je naš kapetan, naš vodja, po mojem mnenju je ta čas najboljši hokejist na Zemlji in odločil se je, da nas bo prisilil k zmagi. Na njegovih plečih se je prebudila tudi ekipa," je po tekmi dejal trener Edmontona, Todd McLellan.



Na večini preostalih tekem večera so se zmag veselile domače ekipe. Vegas Golden Knights so s 4:1 premagali Buffalo Sabres, New Jersey Devils pa s 3:0 Dallas Stars. New York Rangers so po kazenskih strelih prišli do zmage (3:2) nad Colorado Avalanche, Philadelphia Flyers pa nad Florida Panthers (6:5). Hokejisti Minnesota Wild so z 2:1 ugnali Arizona Coyotes, Tampa Bay Lightning pa s 4:2 Carolina Hurricanes.

Poleg Edmontona so se zmage v gosteh po podaljšani igri veselili še njihovi rojaki Vancouver Canucks, ki so s 3:2 zmagali pri nekdanjih prvakih Pittsburgh Penguins.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so zadnjih pet tekem odigrali brez poškodovanega zvezdnika Jonathana Quicka, v novo sezono pa vstopili z dvema zmagama in s štirimi porazi, bodo na led vnovič stopili v četrtek, ko bodo v domači dvorani Staples Center gostili New York Islanders.

Izidi
Vegas Golden Knights - Buffalo Sabres        4:1
New Jersey Devils - Dallas Stars             3:0
New York Rangers - Colorado Avalanche        3:2 (kazenski streli)
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks      2:3 (podaljšek)
Minnesota Wild - Arizona Coyotes             2:1
Philadelphia Flyers - Florida Panthers       6:5 (kazenski streli)
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes    4:2
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers              4:5 (podaljšek)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike