Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.10.2018 19:35:58

Kozinovi najprej počitek, nato napad na nove naslove

Slovenska boksarka Ema Kozin se po nedeljski zmagi in osvojenima naslovoma svetovne prvakinje po verzijah Wiba in WBA v super srednji kategoriji v Münchnu zdaj obeta krajši počitek. Sledijo priprave na novo sezono, prvi nov izziv pa naj bi bila borba za naslov prvakinje WBC konec marca 2019 v Ljubljani.

Vtisi 19-letne Ljubljančanke dva dni po zmagi nad Mehičanko Irais Hernandez ostajajo podobni kot takoj po osvojitvi novih pasov. "Šlo je za mojo najboljšo borbo doslej. Najbolj me veseli, da sem premagala Irais; bolj kot to, da sem osvojila še dva naslova," je dejala v pogovoru za STA.

Na povratnem dvoboju dobrih pet tednov po tem, ko je z fizično večjo in močnejšo Mehičanko bila neodločen boj v Zagrebu, je v bavarski prestolnici pokazala bolj napadalen obraz. "Pokazala sem, da sem sposobna zamenjati taktiko. To me dela boljšo in tudi zato sem bila boljša od Hernandezove, ki ni bila sposobna najti druge taktike."

Tudi zaradi njene prilagodljivosti so se v njenem taboru odločili, da bo v novo sezono vstopila v super srednji kategoriji. "Ema je namreč pokazala, da je za to kategorijo dovolj močna, čeprav ima tudi nekaj rezerve na tem področju," je za STA ocenil njen trener Rudolf Pavlin.

Kot je pojasnil Pavlin, bo zdaj sledilo krajše obdobje počitka, nato pa priprave na novo sezono. Naslednji boj pa je trenutno predviden za 30. marca v Hali Tivoli v Ljubljani.



"Letos ne bo več tekem, treba je Emi dati priložnost, da se spočije fizično in tudi psihično, tako da bo znova lačna borb. Zatem sledi začetek priprav in nova sezona. Tridesetega marca imamo rezervirano, da bo Ema napadala naslov svetovne prvakinje po verziji WBC," je povedal Pavlin.

Tudi Kozinova pravi, da bo po dolgi sezoni, v kateri je vknjižila tri zmage in en neodločen izid in je tako po 16 borbah še neporažena z samo enim remijem, počitek dobrodošel. "Utrujenost je kar velika, zdaj bom verjetno kar nekaj dni dobro spala," je pripomnila.

Priprave na novo sezono pa se bodo po njenem osredotočale na dvig fizične moči in kondicije. "Načrt je, da se v slabem pol leta poskusim čim bolj zgraditi fizično, pridobiti na moči udarca in tudi nekoliko izpiliti tehniko," je napovedala.

Čeprav se o imenih njene naslednje nasprotnice še ne govori in tudi sama nima nobene v mislih, pa si Kozinova želi predvsem pravega izziva, ki jo bo dvignil na vrh mednarodne lestvice. "Pričakujem, da bo kakovostna nasprotnica, tako da bi me zmaga lahko dvignila na prvo mesto svetovne lestvice, saj sem zdaj na drugem."

Značke: boks, ženske

Članki iz rubrike